Kövess minket

Film

Londonban nyerhet díjat a Saul fia

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjait ma este adják át Londonban. A legjobb idegen nyelvű alkotások között a magyar Saul fia című film is ott van.

Megosztva

Az idegen nyelvű filmek kategóriájában Nemes Jeles László filmje, olyan alkotásokkal versenyez, mint a francia Dheepan – Egy menekült története, Pedro Almodóvar Julieta, a Mustang című francia-német-török dráma vagy a Toni Erdmann című német-osztrák tragikomédia.

Forrás:

Az est legnagyobb esélyese a Kaliforniai álom, amelyet 11 díjra jelöltek. A Damien Chazelle rendezésében, Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült musical a legjobb film, a legjobb férfi és a legjobb női főszereplő kategóriában is a jelöltek között van.

Az Én, Daniel Blake című drámát, illetve A régi város, az Érkezés és a Holdfény című filmeket is a legjobb alkotásoknak járó díjra jelölték.

A legjobb férfi főszereplő díjára Casey Affleck, Jake Gyllenhaal, Viggo Mortensen és Andrew Garfield, a nők között pedig Emily Blunt, Amy Adams, Meryl Streep és Natalie Portman is esélyes.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés