Kövess minket

Hiphop

Gyanús, hogy lopás a Migos visszatérő dala, állítja egy hongkongi rapper/producer

Megosztva

Forrás: YouTube

Május közepén futott be a Migos visszatérő dala, a “Straightenin“, mely egy kellemes furulyás beattel megtoldott középerős trekk volt, összeszedett Quavo és Offset verzékkel, és egy “lehetne ez jobb is” Takeoff jelenléttel. A megjelenése után nem sokkal viszont felmerült a plágium vádja, méghozzá egy honkongi előadó által.

A független rapper/producer, Big Spoon ugyanis észrevette, hogy feltűnően hasonlít a “Straightenin’” az ő tavaly feltöltött “Magic Show 魔術表演” című dalához. Az előadó még egy összehasonlító videót is készített, ahol kiemelte a valljuk be valóban fülbeötlő hasonlóságot.

Big Spoon egy Insta posztban kiemelte, hogy nem használt hangmintákat, a beatet teljesen nulláról építette fel, tehát nem arról van szó, hogy az amúgy DJ Durel, Atake, Sluzyyy, OSIRIS, Nuki & Slime Castro által készített Migos dalnál ugyanabból a sample pakkból dolgoztak volna.

Én készítettem, producereltem a dalt, és én is rappelek rajta. Igazi hangszereket használtam, nem lett sample vagy loop felhasználva. Egy tempóra húztam a két dalt, hogy könnyebben össze lehessen hasonlítani. Ugyanaz a dal? Véletlen lenne? Döntsétek el ti” – írta Spoon, aki egyelőre nem fenyegetőzött perrel. Alább lehet meghallgatni a Magic Show-t teljes egészében.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés