Kövess minket

Hiphop

Lupe Fiasco kijelentette, jobb szövegíró Kendrick Lamarnál, de nem jobb zenész

Lupe megint beleállt Kendrickbe.

Megosztva

Forrás:

Lupe Fiasco bedobta Twitteren, hogy jobb szövegíró, mint Kendrick Lamar, mire a TDE kiadó vezetője kinevette, hogy aztán egy hosszú magyarázkodással záruljon le a hasonlítgatás.

Lupe egy Twitter oldal kérdését osztotta meg, miszerint „Ki a jobb szövegíró? Lupe Fiasco vagy Kendrick Lamar?” – a chicagói rapper gyorsan meg is válaszolta az eldöntendőt: „Lupe, de…” – írta, kvázi nem befejezve a gondolatát. A posztot később törölte, de az internetet ez nem érdekelte, rögtön elkezdődött a vita.

[twitter]https://twitter.com/AnonMusic_/status/1307862802971979776[/twitter]
A tweetre Kendrick kiadójának vezetője, a TDE elnök, Punch is felfigyelt, és szimplán annyit posztolt ki, hogy lol, éreztetve, hogy mennyire veszi komolyan a véleményt.

[twitter]https://twitter.com/iamstillpunch/status/1307767475509948416[/twitter]
Lupe ezután szintén Twitteren pontosította az álláspontját, hogy senki se értse félre a helyzetet, ő bizony imádja Kendricket, max nem tartja top szövegírónak.

„Még egyszer, hogy megértsétek, imádom K-Dotot, és ez mindig is így marad. Jó szövegírónak tartom? Igen. A legjobb szövegírónak tartom? Nem. Vannak nála szerintem jobbak? Igen. Jobb előadó nálam? Igen. Jobb szövegíró nálam? Nem. Jobb dalokat készít nálam? Igen. Féltékeny vagyok rá? Nem. Elismertem őt egy chicagói konerten a következő nagy rapkirálynak? IGEN. Van róla felvétel? Igen. Őszintén mondtam? Igen. Számít a véleményem? Nyilván. Számít a te véleményed? Igen. Számít a véleményed nekem? Nem. Mindketten legendák vagyunk? Igen. Mindketten sikeresek vagyunk? Igen. Ezt az egész viszályt csak tehetségtelen arcok erőltetik? Igen.”

Lupe azzal zárta a gondolatait, hogy Kendrick debütáló lemeze, a Section 80 a személyes kedvence tőle, és TDE a favoritja, ha kiadókról van szó.

Ha ez az egész Lupe-Kendrick csörte ismerősen hangzik, az bizony nem véletlen, hisz 2014-ben Lupe már kijelentette, hogy King Los, Logic, és Cassidy mind jobb rapperek Kendricknél, 2018-ban pedig azt állította, hogy Kendrick nincs a legjobb szövegírók közt. Utóbbit amúgy kicsit visszaszívta anno, és hozzátette, hogy csak a hiphop zenén belüli versenyszellem mondatta vele, most mégis megint itt tartunk.

(Complex, Genius)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük