Kövess minket

Stílus

Lusták vagyunk és kövérek

A magyarok közel háromnegyede túlsúlyos, mozgásszegény életet él, kevés gyümölcsöt és vitamint fogyaszt.

Megosztva

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vizsgálatából kiderül, Magyarországon a férfiak 65, míg a nők 60 százaléka túlsúlyos. A legkritikusabb állapotok a 65 felettieknél tapasztalhatóak, ebben a korosztályban a nők 78, a férfiak 55 százaléka hasi elhízott – derül ki a felmérésből.

Az országos táplálkozási és tápláltsági vizsgálat eredményei szerint a 35-64 éveseknél a legutóbbi, 2009-es adatokhoz képest a hasi elhízás mindkét nem esetében kismértékben emelkedett. A Magyar Nemzetben megjelent cikk arra is kitér, hogy a 18-34 éveseknél rosszabb a helyzet, mert a nőknél 15-ről 25 százalékra, míg a férfiaknál kilencről 12 százalékra nőtt ennek gyakorisága.

Az OECD 2013-as adatai szerint az elhízás előfordulási aránya Magyarországon a legrosszabbak között van, miközben a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása 2009-hez képest csaknem ötödével csökkent – közlik.
A lakosság 78 százaléka nem teszi meg az ajánlott, napi legalább tízezer lépést és négy százaléka soha nem sportolt – folytatják. Martos Éva, az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet főigazgatója a lapnak azt hangsúlyozta, hogy a rendszeres mozgásnak a terápiában is óriási jelentősége van, a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség is megelőzhető volna általa, mégsem veszik komolyan.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés