Kövess minket

Aztaa

Luxemburg az első európai ország, ahol legalizálták a marihuána termesztését és fogyasztását

Megosztva

Luxemburg legalizálta a fűfogyasztást és termesztést, elsőként az Európai Unión belül – írja a Guardian.

Az új szabályozás szerint a 18 éven felüliek négy növényt nevelgethetnek a lakásban, vagy a kertjükben legálisan, amit aztán magánhasználatra el is fogyaszthatnak, de csak otthon. A magokat szintén be lehet szerezni majd boltokban és online, és még felső határt sem szabtak a megvehető mennyiségnek. A helyi igazságügyminiszter, Sam Tanson elmondása szerint az új törvény azt szolgálja, hogy az emberek inkább otthon termesszék a drogot, és ne az illegális piacot támogassák a pénzükkel. „Mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy egyre messzebb toljuk az embereket az illegális feketepiactól” – mondta Tanson.

Az utcai fogyasztás továbbra is tilos, és marihuánával sem lehet majd kereskedni, egyedül a magokat lehet majd megvenni legálisan. A birtoklás 3 grammig csak szabálysértésnek minősül, 25 eurós bírságot von maga után, ha valakinél kis mennyiséget találnak a rendőrök az utcán, 3 gramm fölött viszont továbbra is dílerként kezelik az embereket, és a marihuánás befolyásoltság alatti vezetésnél is marad a zéró tolerancia.

Luxemburg az első európai ország, ahol megtörtént a legalizálás (Hollandiában jogilag csak megtűrt kategóriában van a fű, annak ellenére, hogy boltokban is kapható), korábban Kanada, Uruguay és 11 amerikai állam is legalizált.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés