Kövess minket

Aztaa

Ma van a nagyszülők világnapja

Szeptember első vasárnapja a nagyszülők világnapja, erre hívja fel a figyelmet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak).

Megosztva

Király Nóra, a Ficsak alapítója elmondta, az Egyesült Államokból származik a nagyszülők világnapjának kezdeményezése, de több európai országban – például Nagy-Britanniában és Németországban – is elterjedt már.

A három szervezet már tavaly is megemlékezett a nagyszülők napjáról, Magyarországon is hagyományt szeretnének teremteni ennek – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy terveik között szerepel a „pótnagyi intézményének” a bevezetése, amelynek lényege, hogy a család nélküli idősek, illetve a nagyszülőktől távol élő családok egymásra találhatnának és segíthetnének egymásnak.

Németh Szilvia, a Ficsak szóvivője kiemelte, a nagyszülők napján – az anyák, illetve az apák napjához hasonlóan – lehetőség nyílik arra, hogy a családtagok megköszönjék a nagyszülőknek a hétköznapokban nyújtott sok segítséget.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük