Kövess minket

Hiphop

Madonna is kritizálta DaBaby homofób kijelentéseit

Megosztva

DaBaby részleges bocsánatkérése úgy tűnik nem állította meg a botrányt, mely a Rolling Loud fesztiválon lenyomott, homofób monológja miatt robbant ki.

Frissítsük fel az emlékezetünket, a rapper ezt mondta a színpadon két dal között:

Ha nem úgy jöttél ma, hogy HIV pozitív, AIDS-es vagy, vagy bármilyen más halálos szexuális betegséget terjesztesz, amitől 2-3 héten belül meghalsz, akkor emeld magasra a telefonod vakuját. Lányok, ha puncitoknak víz illata van, emeljétek magasra a telefonotok vakuját. Srácok, ha nem szoptok faszt egy parkolóban, emeljétek magasra a telefonotok vakuját

Főleg értetlenkedés fogadta DaBaby szavait, aki először nem akart bocsánatot kérni, sőt utólag még egyet belerúgott az AIDS betegekbe, „mocskosnak” nevezve őket, hogy aztán egy napra rá arról beszéljen, hogy a HIV pozitívak jogosan vannak felháborodva, és valóban érzéketlen megjegyzéseket tett, amit sajnál. Utóbbi visszavonulás már kicsit későn érkezhetett, hisz azóta a BoohooMan nevű ruhamárka megszakította a munkakapcsolatát a rapperrel, és az angol Parklife Fesztivál lineupjáról is eltávolították, igaz utóbbinál az ügynöke cáfolta, hogy a botrányhoz lenne köze, DaBaby szimplán a járvány miatti elővigyázatosságból nem lép fel az eseményen.

DaBaby gyorsan zenei síkra terelte a témát, hisz a „Giving What It’s Supposed To Give” című új klipjében is foglalkozik a botránnyal, szabadságharcosként beállítva magát, akinek elnyomják a szabad véleménnyilvánítás jogát. T.I. is DaBaby mellett áll, szerinte az LMBTQ közösség egyenesen zaklatja és bántalmazza a rappereket.

A rappert kritizáló hangok szerint viszont egy olyan nagy sztárnak, mint DaBaby, figyelnie kéne rá, hogy miket mond, mivel az AIDS betegek megbélyegzése igenis kihatással van az életükre.  A Roots dobosa, Questlove például arról posztolt Instára, hogy DaBaby kijelentései egyszerűen morálisan elfogadhatlanok, és a társadalomban a homofóbiának ugyanúgy nincs helye, mint a rasszizmusnak. DaBaby egy OFF Média kommentszekció klasszikussal válaszolt: „Ez ki?„.

Dua Lipa, Elton John, Demi Lovato után ráadásul most Madonna is megszólalt az ügyben. Elmondása szerint DaBaby láthatóan semmit nem tud a HIV vírusról, amit a modern gyógyszerek segítségével kordában lehet tartani, tehát már nem olyan halálos, mint amilyen a 80-as években volt, úgy meg pláne nem lehet elkapni, hogy egy AIDS-es mellett állunk egy koncerten.

Minden emberhez tisztelettel kéne fordulni, bőrszíntől, nemtől, vallástól, és szexuális orientációtól függetlenül. Ámen” – zárta gondolatait az énekesnő. DaBaby egyelőre nem kérdezte meg, hogy „Ez ki?”, de még van pár óra a napból.

(Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés