Kövess minket

Kult

Magyar a világ egyik legjobb bora!

Ázsiában úgy gondolták, extrán finom.

Megosztva

DAWA 2015 trophy judging 630x416

Afelől nincs kétségünk, hogy a magyar borok a világ legjobbjai között foglalnak helyet. Hozhatnak elénk jó bordeaux-it, vagy akár a tengerentúlról, Kaliforniából valami vöröset, mi akkor is szívesebben kortyolgatjuk a tokaji vagy éppen a neszmélyi borokat. Nos, most a messzi Ázsiában is rájöttek arra, hogy bizony a magyar bornak nincsen párja.

A Decanter Asia Wine Awards világversenyen a zsűrizés nem két kortyolásból ál, hanem több heti komoly kóstolásból. Magyarországról a mádi Holdvölgy borászat Vision nevű 2013-as fehér borválogatása nyerte el az aranyérmet az alacsony cukortartalmú, fehérborok kategóriában. Több mint 400 különböző borral versengett, ám úgy tűnik, ez ízlett legjobban a bíráknak. A versenyre a világ 30 országából összesen 970 borászat nevezett, 1600 vörös – 45 rozé és 630 fehérborral.

A bor egy háziasítás eredménye, amelyben a Furmint, a Hárslevelű és a Kabar ízvilága találkozik. Ha szeretnétek megkóstolni ezt a páratlan bort, keressétek az üzletekben vagy a borbárokban!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés