Kövess minket

Stílus

Magyar a világ legjobb erdei szállodája!

Magyarország és az egri térség turisztikai sikereiről beszélt Nyitrai Zsolt (Fidesz) Noszvaj országgyűlési képviselője csütörtökön Noszvajon, annak alkalmából, hogy a helyi Oxigén Hotel & Zen Spa-t a World Luxury Hotel Awards-on a világ legszebb erdei szállodájának választották a szavazók.

Megosztva

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: világraszóló siker, hogy a noszvaji hotel elnyerte a “szállodaipar Oscar-díját”, ez eddig egyetlen magyarországi szállodának sem sikerült.
A képviselő felidézte: évről évre jobban teljesít a turizmus Magyarországon, a vendégszám 30, a vendégéjszakák száma 25 százalékkal nőtt 2010 óta. A 2007 és 2013 közötti uniós pénzügyi ciklusban 1122 turisztikai projekt valósult meg, az itt befektetett 314 milliárd forint pedig mintegy 500 milliárd forintos fejlesztést tett lehetővé.

Az egri térségben megvalósult beruházások közül kiemelte az egri belváros rehabilitációját, a vár fejlesztését. 
Magyarország, Budapest, illetve Eger és térsége nemzetközi szinten is divatba jött” – mondta.
A 2014 és 2020 közötti uniós ciklusban is több, mint 300 milliárd forintot fordítanak a turizmus fejlesztésére, három fő területre az egészség-, az örökség- és a konferenciaturizmusra összpontosítva, de a térségben a kerékpárturizmusra is kiemelt figyelmet fordítanak.
Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója kiemelte: a 365 napos úticélként megjelenő Észak-Magyarország rendkívül jól teljesít a turizmus területén, hiszen a tavaly Magyarországon a regisztrált szálláshelyeken eltöltött 24 millió vendégéjszakából több mint kétmilliót itt töltöttek el, 600-800 ezer éjszakát Egerben és környékén.

A 24 millió vendégéjszaka fele-fele arányban oszlik meg a külföldi és belföldi vendégek között, az előbbiek 70 százalékát Budapest, az utóbbiak 80 százalékát a vidék tudhatja magáénak.
Farkas Tamás, az Oxigén Hotel & Zen Spa ügyvezetője szerint, az elnyert díj globális elismerés, mert azt a közönségszavazatok alapján ítélik oda. Az elismerés nemcsak a szállodának, hanem Noszvajnak, a falut körülölelő Bükknek, az itteni környezetnek és élővilágnak is szól.
A 2012 nyarán nyílt szálloda tájékoztatása szerint az 50 szobában, mintegy 130 vendéget tudnak fogadni. A vendégforgalom évről évre dinamikusan nő, 65-70 százalékos telítettséggel működnek. Elsősorban hazai vendégek keresik fel a hotelt, a külföldiek aránya 10 százalék körül mozog. A 35 alkalmazottat foglalkoztató létesítményt egy magyar tulajdonban lévő társaság üzemelteti.

[gembed G=noszvaj-galeria]

Fotók: oxigenhotel.hu

(MTI nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük