Kövess minket

Aztaa

Magyarországon öt ember kap milliós nyugdíjat

Egy magyar öregségi nyugdíjas kap kétmillió forint feletti nyugellátást havonta, egynek jár 1,5-2 millió forint közötti, háromnak 1-1,5 millió forint közötti összeg – írta a Világgazdaság az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai alapján.

Megosztva


A lap szerdai számában megjelent összesítés szerint fél- és egymillió forint között 225-en kapnak ellátást és mintegy 11 800 nyugdíjas él havi 300 ezer forint feletti összegből. A 200-300 ezer forint közti sávba több mint 105 ezren tartoznak, a 100-200 ezres sávba több mint 822 ezren vannak. A kétmillió magyar öregségi nyugdíjas több mint felének azonban havi 50-100 ezer forint közti összegből kell kijönnie, legtöbben havi 70-80 ezer forintot kapnak.

Több százezres nyugdíjat jellemzően úgy érnek el a magyar nyugdíjrendszerben, ha valaki jóval az öregségi korhatáron túl igényli az ellátást és magas keresettel rendelkezett életpályája során – írta a lap.

A Világgazdaság szerint a magyar nyugdíjszínvonal nem rossz nemzetközi összevetésben, a nyugdíjba menők átlagosan 90 százalékát megkapják utolsó fizetésüknek, ami hasonlít az osztrák vagy a holland rátához, és meghaladja a 71 százalékos európai uniós átlagot.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés