Kövess minket

Aztaa

Majd’ tizenkét millió forint jött össze a Saiid által indított „összművészeti gyűjtésen” az Amazonas medencében élő őslakosok megsegítésére

„Olyanokra képes vagy, amit talán még te sem tudsz.”

Megosztva

Forrás:

Amikor Saiid (polgári nevén Süveg Márk) nagyjából másfél héttel ezelőtt Facebookon elindította adománygyűjtő akcióját a jelenleg is lángoló Amazonas területén élő őslakosok megsegítésére, alig 15 óra leforgás alatt csak a barátaitól 1 millió forint jött össze egy oaklandi székhelyű karitatív szervezet, az Amazon Watch oldalán. A Kezdet Phia itt azonban nem állt meg: bevonta kezdeményezésébe azokat az ismerőseit is, akiknek a segítségével még nagyobb nyilvánosságot kaphatott a már amúgy is sikeres felhívás. Több mint százötven embert – zenészeket, színészeket és műsorvezetőket – hívott meg egy csoportos beszélgetésbe Facebookon, hogy az ő közreműködésükkel folytassa a megkezdett akciót, ezúttal már öt millióra emelve a várt adományok végösszegét. Az összeművészeti gyűjtés! néven futó kezdeményezés végül minden várakozást felülmúlva 11,5 millió forintnál fejeződött be tegnap, közel 2500 ember felajánlásaiból.

„Drága széplelkű haverek és haverinák! Lezárult az adományozás, 500 ezer forintot adtam meg az elején 2 hétre, végül majdnem 11.5 millió forintot küldtetek, ennek nagy részét 48 órán belül. összesen körülbelül 2400-an, és 40.000 embert invitáltatok 2300 megosztással együtt. Külön hatalmas köszönet a korábbi posztban felsorolt „művészbarátoknak”, nélkületek nem tudtunk volna ennyi embert mozgósítani! Nincsenek szavak, de nem is kellenek, tettek kellettek most is! Pár napja írtam az Amazon Watch vezetőségének, hogy amint van rá mód, számoljanak be róla, hogy a befolyt összeget mire fogják költeni.” – írta a gyűjtést lezáró, emelkedett hangulatú posztjában Saiid néhány órával ezelőtt.

Az elért, kiemelkedő eredményhez egyébként az Amazon Watch csapata is külön gratulált minden adományozónak.

Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés