Kövess minket

Aztaa

Majka: Ha valaki tizenmilliós autóval jár, legújabb iPhone van a kezében, az szerintem ne folyamodjon segélyért

Majka tartja magát ahhoz, hogy a segélyért folyamodott magyar zenészek egy része nem szorul rá a pénzre.

Megosztva

Forrás:

Folytatódik a kis magyar zenész-segély dráma. 

Az egész azzal indult, hogy volt ózdi-csibész, rapper, YouTube-felkapott listás sztár és médiaceleb, Majka beszólt azoknak a zenészeknek, akik habár szerinte tele vannak, mégis pályáztak az Előadóművészi Jogvédő Iroda és az Artisjus zenészeknek nyújtott segélyalapjára. Olyan 120-160 ezer forintos pénzek lettek kiosztva előadók között, ahol ismert zenekarok és haknisztárok egyaránt voltak. Majka konkrétan nem nevezte meg, hogy kiket tart az ő szavai szerint „gusztustalannak és szánalmasnak”, így aztán többen is magukra vették a mondatait. Kállay-Saunders András, valamint Lovasi András is visszaszóltak, előbbi azt hangsúlyozva, hogy 3 hónap alatt ez az első bevételi forrása, utóbbi pedig azt sérelmezve, hogy Majka csak ne nyúlkáljon más zenészek zsebeiben.


„A kollégáim zsebében turkálok, mert ott turkálok. Csak van, akinek nem fér bele a zsebébe a kezem a sok pályázaton szerzett pénztől” –
válaszolta ma Majka egy 24.hu által készített interjúban Lovasinak.

A pop-rapper továbbá elmondta, hogy, némely embert inkább ügyeskedőnek nevezne a kikerült listáról, mint előadóművésznek, vagy zenésznek. „Van, aki évek óta a felvett támogatásokból finanszírozza nem létező karrierjét. Ha ezek az emberek lennének a szakma, akkor én nem tartozom oda” – tette hozzá.

Szerinte ha valaki februárban még tévében, jó pozícióban szerepelt, vagy valaki tizenmilliós autóval jár, legújabb iPhone van a kezében, az szerinte ne folyamodjon segélyért, és főként ne kapja meg. Konkrét neveket ismét nem mondott, amolyan, akinek nem inge ne vegye magára alapon.

Közben amúgy az Artisjus elnöke, Madarász Iván elmagyarázta, hogy milyen szempontok alapján döntöttek a pénzek odaítélése során. Ebből kiderült, hogy az Artisjus eleve a sikeres, és ez által az Artisjus alapjába nagyobb részt fizető előadókat preferálta. „A pályázatok elbírálásában a legfőbb szempont, hogy olyanok részesüljenek támogatásban, akik korábbi sikereik révén maguk is gyarapították az Alapítvány kasszáját” – mondta. A pályázatok elbírálásánál azt vették figyelembe, hogy „azok részesüljenek ebben a támogatásban, akiknél igazolt, hogy koncertjeik meghiúsulása miatt maradtak jövedelem nélkül„, nem pedig azt, hogy ki mennyire van eleresztve.

(444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés