Kövess minket

Aztaa

Majomhuhogással cukkolták Raheem Sterlinget egyes magyar szurkolók a lőtt gólja után

Megosztva

Forrás: MTI / Illyés Tibor

Sima, négygólós angol győzelemmel zárult a tegnapi magyar-angol vb selejtező, de ezt egyes hazai szurkolók nem viselték valami jól, dobálózás és rasszista huhogás is volt a Puskás Arénában.

A magyar szurkolók egy része már a rasszizmus ellen tiltakozó angolok meccs előtti térdelését is kifütyülte, majd a második félidőben érkező góloknál sörös poharakat is dobáltak a pályára, ezt amúgy az angol játékosok elég jól kezelték, többen ittak is a bedobált italokból. A Magyar Labdarúgó Szövetség 2 éves tiltást ígért a dobálóknak. Meccs utáni közleményükben azt írják: „a Puskás Arénába kilátogató hatvanezer szurkoló elsöprő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat. Éppen az ő védelmükben van szükség a rendbontók beazonosítására és szigorú megbüntetésére. A pályára lépő, a fénygránátot és a poharakat bedobó szurkolók azonosítása zajlik. Ellenük megtette/megteszi a rendőrségi feljelentést az MLSZ. Az esetleges pénzbüntetést polgári peres eljárás keretében a szövetség az elkövetőkre hárítja, emellett a sportrendezvényekről történő 2 éves kizárásra számíthatnak az eljárás végén.

Az igazán kínos pillanat viszont az első gólt lövő Raheem Sterling ünneplésénél történt. A játékos a gólöröm közben levette a mezét, hogy az alatta lévő pólóval emlékezzen a koronavírusban meghalt barátjára, miközben a magyar oldalról dobálták. A brit Sky Sports egy olyan felvételt is közölt, amin az látható, hogy az egyik szurkoló majomhangokat utánozva cukkolja a fekete játékost.

Az egyes rasszista megnyilvánulások miatt a brit miniszterelnök, Boris Johnson is megszólalt, elfogadhatatlannak nevezve a történteket, miközben az angol szövetség vizsgálatot követel a nemzetközi szövetségtől. Könnyen lehet, hogy pár rasszista idióta miatt ismét zárt kapus büntetést kap a magyar válogatott.

(444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés