Kövess minket

Aztaa

Már a VI. kerületben sem lehet beerbike-olgatni

Folytatódik a belvárosi sörbicikli apokalipszis.

Megosztva

Forrás:

Gyakorlatilag megtiltja az önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken a sörbiciklik közlekedését az a rendeletmódosítás, amelyet csütörtökön fogadott el a terézvárosi önkormányzat – írja az MTI.

A kerület közleménye szerint a Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) polgármester által kezdeményezett rendeletmódosítást az indokolta, hogy a sörbiciklik (beerbike-ok) „mind a lakosságot, mind a kerületben közlekedőket rendkívüli mértékben zavarták„. A szolgáltatást igénybe vevők „hangoskodása, olykor botrányos viselkedése, a forgalom akadályozása, ellehetetlenítése miatt” nagyon sok panasz, bejelentés érkezett – tették hozzá.

A testületi ülésen szót kérő, sörbicikliket üzemeltető cégek képviselői nem vitatták a korlátozás jogosságát. Elismerték, hogy az általuk kínált szolgáltatás „jellegéből adódóan nem tartható normális mederben„, így az azzal járó kellemetlenségek egy ponton túl „nem tolerálhatók„. Mindössze azt kérték, hogy kapjanak írásos tájékoztatást a rendelet módosításáról és megsértésének szankcionálásáról A jogsértés elkövetőjét a közterület-felügyelő legfeljebb ötvenezer forintos bírsággal sújthatja a helyszínen, illetve önkormányzati hatósági eljárásban a jegyző – természetes személyeknél százötvenezer forintig, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteknél egymillió forintig terjedő összegű bírságot szabhat ki.

Korábban már a hetedik kerület is hasonló lépéseket tett a sörbiciklik ellen. Annak érdekében, hogy minél előbb egységes, mindenkire kötelező érvényű, a lakosság nyugalmát, a közlekedés rendjét és biztonságát egyaránt garantáló szabályozás jöjjön létre, Terézváros önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz fordult.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés