Kövess minket

Aztaa

Már az ujjlenyomatodból is meg tudják állapítani kokainhasználatot, egy új tesztnek köszönhetően

És a kézmosás se fog ki rajta.

Megosztva

Forrás:

Egy teljesen új drogtesztelő technikát fejlesztettek ki angol, és holland tudósok, melyhez összvissz egy ujjlenyomatra van szükség – írja az Independent.

A tesztelő egyelőre csak a kokaint tudja kimutatni, de már a mostani fázisában gyorsabb, biztosabb, és egyszerűbb, mint a korábbi technikák. A használat során a tesztelni kívánt személynek egy különleges anyaggal bekent papírra kell ráraknia az ujját, ami ezután kimutatja az emberi izzadtságból azokat az anyagokat, melyek a kokain lebontása során képződnek a szervezetben. A tudósok szerint az eljárás 99%-os biztonsággal ki tudja mutatni a kokainhasználatot, és a tesztet egy gyors kézmosással sem lehet becsapni. 

A teszt kifejlesztői szerint a jövőben más drogokat is kimutathat majd a papír. A felfedezésnek helyet adó Surrey Egyetem egyik professzora, Dr. Melanie Bailey így jellemezte az új találmányt:

Ez egy igen nagy áttörés a területünkön, végre gyors, kevésbé megalázó, és kevésbé nehézkes drogtesztelői technikát terjeszthetünk el, ami ráadásul biztos eredményt mutat perceken belül. Már dolgozunk azon, hogy 30 másodpercre vigyük le a végeredmény kimutatását. A korábbi metódusokhoz képest sokkal higiénikusabb, és nem lehet kijátszani.

A jelenlegi tesztek vérvétellel, nyál, vagy vizeletmintával járnak.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.