Kövess minket

Aztaa

Már Magyarországon is megjelent a mérgező drog, ami Lil Peep és Prince halálát okozta

A fentanilt más drogokkal, például kokainnal keverik, nem csak a droghasználókra, de bárkire veszélyt jelent, aki érintkezik vele.

Megosztva

Forrás:

Rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az MTI beszámolója szerint a fentanil nevű mérget egy Kínából érkező, fitnesz terméknek feltüntetett dobozban találták. Ez a szintetikus ópiát nemcsak a kábítószert fogyasztókra életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre is. A fentanilból kettő milligramm is halálos lehet, ami nagyjából egy gramm heroinnak felel meg – írták a közleményben. A fentanil általában más drogokkal keverve kerül a feketepiacra, emiatt több gyanútlan használó halálát okozta már, többek között hírességek is áldozatául estek a drognak. Az emo-rap zenész, Lil Peep tavaly novemberben egy fentanillal mérgezett, hamisított Xanax tablettától halt meg, de Prince is emiatt hunyt el. Egy másik fehér rapper, Riff Raff januárban arról beszélt, hogy leáll a kokainozással, mert fél, hogy fentanillal kevert cuccot kap és meghal, Demi Lovato szintén ettől lett rosszul nemrégiben.

A tájékoztatás szerint a kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés