Kövess minket

Hiphop

Már nem Diddy a leggazdagabb rapper a világon

Ebből névváltoztatás lesz.

Megosztva

Forrás:

Idén is elkészítette a szokásos „leggazdagabb hiphop előadók” listáját a Forbes üzleti magazin, de ezúttal valami olyan történt, ami 2011 óta egyszer sem:

NEM Diddy aka Love az első!

A trónra ezúttal JAY-Z ülhetett fel, aki a tavalyi 810 millió dolláros vagyonát 900 millió dollárra tornázta fel. Köszönhette mindezt a részben általa birtokolt Armand de Brignac pezsgő és a D’Ussé konyak növekvő eladási számainak, valamint a Roc Nation kiadó és a Tidal streaming szolgáltató bevételeinek, és persze a 4:44 turnénak. A brooklyni mogulnak eközben persze kiadásai is voltak, felesége tavaly ikreket szült, emiatt pedig nagyobb villába költöztek, de ebbe valószínűleg a szintén nem szegény Beyoncé is beszállhatott pár zöldhasúval.

A második helyre szorult Diddy-t se kell azért sajnálni, hisz ha nem sokkal, de az ő megtakarításai is nőttek. A Ciroc vodka és a Revolt kábeltévéje visszafogott növekedést mutattak, a részben szintén Love érdekeltségébe tartozó DeLeón tequila viszont nagyot ment, de ez se volt elég most az elsőséghez.

Dr. Dre ismét a harmadik a maga kis szerény 770 millió dollárjával. Az Apple által felvásárolt Beats fülhallgató részleg továbbra is jól tartja magát, de a Forbes várakozásai szerint a nyáron 100 millió dollár értékű Apple részvényt kaphat, ezzel pedig jövőre beelőzheti JAY-Z-t is. 

A tavalyi negyedik helyezett Birdman lecsúszott az ötös listáról pár rossz üzleti döntés miatt, így a korábban tartott negyedik helyét átvette Drake és Eminem, mindketten 100 millió dolláros vagyonnal rendelkeznek. Drizzy a legfiatalabb az ötösfogatból, hisz mindössze 31 éves, de azt már ő is tudja, hogy a zenélés mellett befektetéseket is tartania kell, ha toppon akar maradni. Whisky és ingatlanbiznisze van, mindkettő jól fialt az elmúlt évben, így 10 millió dollárral nőtt a vagyona. Végül itt van Eminem, aki ugyan nem egy mogul alkat, de a lemezeladásokból és a turnékból azért csak meglett 2018-ra a százmilliós bankszámla, ha csak nem a párnája alatt tartja.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés