Kövess minket

Hiphop

Már több mint 100 ezer aláírásnál tart a petíció, amiben NBA YoungBoy-nak kérnek elnöki kegyelmet

Megosztva

NBA YoungBoy továbbra is rácsok mögött várja a tárgyalásának időpontját, de a rajongói már annyira türelmetlenek, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek a kiszabadításáért – szúrta ki a HipHopDX.

A Baton Rouge-i rappert, aki jelenleg új albumával listavezető Amerikában, március végén tartóztatták le Los Angelesben, egy kisebb hajsza után. Egy tavaly szeptemberi louisianai razzia során való lebukása miatt keresték. Akkor drogot és két lőfegyvert találtak nála, utóbbiakat a büntetett előélete miatt eleve nem hordhatott volna magánál. NBA Youngboy ügyvédje tagadja, hogy védencéhez tartoztak a pisztolyok, de a bíróság nem igazán megengedő, még az óvadékot is megtagadták tőle, pedig a rapper nagy összeget lett volna hajlandó fizetni a részleges szabadságért cserébe. Emiatt a sorban harmadik nagylemezét, a Sincerely, Kentrell-t is a börtönből kellett megjelentetnie.

A fanjai most a Change.org-on kezdtek aláírásgyűjtésbe, ahol azt követelik, hogy Joe Biden amerikai elnök adjon kegyelmet a rappernek. A petíciót eme cikk írásakor közel 120 ezren írták virtuálisan alá, pedig még csak 2 hete indult.

A Fehér Ház amúgy 100 ezer aláírás felett már szokott foglalkozni különböző petíciókkal, de a börtönben lévők szabadulását célzó aláírásgyűjtéseket nem mindig reagálják le, meglátjuk, hogy az elnök közbeszól-e.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés