Kövess minket

Film

Már vetítik az új Beatles-dokumentumfilmet, McCartney és Starr is ott volt a premieren

Paul McCartney és Ringo Starr, a Beatles két, még életben lévő tagja is végigvonult szerdán este a vörös szőnyegen az együttesről szóló új dokumentumfilm londoni premierjén.

Megosztva

A The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years című alkotást az Oscar-díjas Ron Howard rendezte. A film a Beatles hatvanas évekbeli koncertturnéinak archív felvételein keresztül idézi fel a legendás brit banda történetét.

A bemutatón több száz Beatles-rajongó üdvözölte lelkesen a vetítésre tartó hírességeket, közük Madonnát, Eric Claptont, Bob Geldofot és Liam Gallaghert.

A „Fabulous Four” – ahogy a McCartney, Starr, John Lennon és George Harrison alkotta együttest emlegették – hatvanas évekbeli koncertjeivel az egész világot meghódította, mindenütt rajongók tömegei várták őket. A dokumentumfilmben az együttes „bölcsőjében”, a liverpooli Cavern Clubban felvett előadásaikból is látható néhány részlet és a turné befejező, 1966-os San Franciscó-i koncertje is szerepel.

„Egy nagyszerű kis banda négy tagjaként indultunk, folyton játszottunk és játszottunk és egyszer csak mindez ránk zúdult” – emlékezett McCartney. Starr pedig megjegyezte, hogy nagyon izgatottak, mert először látják együtt az elkészült filmet.

Howard arról beszélt, hogy McCartney és Starr mellett Lennon és Harrison özvegye, Yoko Ono és Olivia Harrison is nagy segítséget nyújtott a produkció megvalósításához. A két özvegy szintén megjelent a díszbemutatón. 

A rendező felidézte, hogy két év munkája fekszik a dokumentumfilmben, amelynek elkészítéséről nagyszerű emlékei vannak, és máris nagyon sajnálja, hogy véget ért ez a munka.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük