Kövess minket

Aztaa

Már videón is nézhető, hogyan készítette Odeith a háromdimenziós, buszos graffitijét

Mi volt előbb? A fal vagy a busz?

Megosztva

Forrás:

Bevallom, amikor először jött velem szembe Facebookon az a fénykép, melyen egy teljesen indokolatlanul befalazott „helyiség”, felette pedig egy leharcolt busz látható, szégyen nem szégyen, kissé elbizonytalanodtam az emberiségbe vetetett, amúgy töretlen hitemben. Na jó, nem is kicsit. Pedig elhitetitek, láttam már falat meg lepukkant buszt éppen eleget tömegközlekedő utasként, mégsem tudtam elképzelni, hogy mi a francért állhat bárkinek érdekében befalazni egyet, hacsak nem egy unatkozó szabadkőműves az illető, de mivel mind ismerjük az európai szakemberhiányról szóló híreket, ezt a gondolatot végül elvetettem.

[fbpost]https://www.facebook.com/odeithofficialpage/photos/pcb.2631035030242022/2631034493575409/?type=3&theater[/fbpost]

És miért lájkolják mindezt ennyien?! Biztos magányos lehet odabent a sötétben, szegény – töprengtem értetlenül.

Az agyam már-már elfogadta a látottakat, a szemeim viszont nyughatatlanul pásztázták tovább a fotót, hátha kiszúrnak egy lényegtelennek tűnő apró részletet, egy árulkodó keréknyomot, bármit, ami megmagyarázza az egész víziót: a faltól egészen a buszig bezárólag, a roncson üldögélő szakállas prófétáról fószerről már nem is beszélve. Ahogy néma csendben meredtem magam elé, a szemeim teljesen kiszáradtak, ezért a hozzászólások olvasásába menekültem, hogy szusszanásnyi pihenőhöz jussak. Mentségemre szóljon, ott sem volt tökéletes egyetértés, de a kommentelők szerencsére választ adtak az elmúlt (bő) másfél-két óra alatt bennem felmerülő összes kérdésre – nem lehetek elég hálás nekik, innen is köszönöm a segítséget.

A fal tehát valódi, a busz pedig egy Odeith nevű portugál művész alkotása. A 46 éves graffitis túlnyomórészt 3D-s, ízeltlábúakat ábrázoló képeket fúj, de a repertoárjában „klasszikus”, tömbházak oldalát befedő falfestmények is szerepelnek. Az eddigi munkái közül messze a busz „eltűntetése” kapta a legnagyobb figyelmet: az óriási hype – és a sok, még mindig hitetlenkedő ember – miatt Odeith tegnap megosztott egy timelapse videót az oldalán arról, hogyan is lett a falból busz.

A videóért katt ide.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés