Kövess minket

Sport

Már Zumbát is tanulhatnak az egyetemen a leendő testnevelés tanárok

A Testnevelési Egyetem Zumba® kurzusával egy olyan módszert szeretnének átadni a leendő tanároknak, mellyel megszerettethetik a mozgást a gyerekekkel az iskolai testnevelés órákon.

Megosztva


Tavaly a tavaszi félévben indították el először a Zumba® kurzust választható tantárgyként az osztatlan tanárképzésen tanuló hallgatóknak, melyet a nagy sikerre való tekintettel ebben a tanévben is meghirdetnek majd a Testnevelési Egyetemen.

A hét dupla órából álló kurzus alkalmanként mintegy 60 perc – egy teljes Zumba® óra – gyakorlatot, és körülbelül fél óra elméleti oktatást tartalmaz, ezen felül kiegészül az online, e-learningen elérhető tananyaggal is. Az elméleti részben a Zumba® történetétől kezdve az órák felépítéséig és a koreográfiák elkészítéséig minden hasznos információ kapcsán betekintést kaphatnak a hallgatók, a félév végén pedig ebből vizsgáznak, ám a jegyben a gyakorlati részvétel is számít. Grundmann Béla ZIN™, a képzés oktatója és fő szervezője vendégoktatókkal is színesíti a kurzust, valamint a hallgatók a „steril”, tornatermi környezeten kívül egy fitneszteremben is megtapasztalhatják, milyen Zumba® órát tartani. A képzést a Zumba LLC. oktatási vezetőjének támogatásával alakították ki. A márkavédelemről további információ itt. Hivatalosan kizárólag Zumba® oktatói licensszel rendelkező oktató tarthat Zumba® órákat. Aktuális képzések itt.

Tavaly harminc magyar és négy külföldi, Erasmus-hallgató is elvégezte a kurzust, idén pedig még nagyobb érdeklődésre számítanak – mondta el Dr. Csepela Yvette, a képzést szervező Pedagógia és Módszertani Tanszék egyetemi adjunktusa. Októberben lesz egy bemutatkozó óra a Testnevelési Egyetemen, ahol a hallgatók megismerkedhetnek a Zumba® programmal, a kurzust pedig ismét a tavaszi félévben hirdetik majd meg. A kurzus nyitott az egyetem összes hallgatója számára, de elsősorban a tanár szakosokat szeretnék bevonni, hogy egy olyan módszert sajátíthassanak el, amivel megszerettethetik a mozgást a gyerekekkel az iskolában. Az olimpiai eszme tradicionális sportágakra épül, fantasztikus érték, alap eleme a verseny és a győzelem. A Zumba® program üzenete: Gyere és érezd jól magad! Észrevétlenül varázsolja a mozgás örömét és a közösség élményét a résztvevők közé. Ezáltal a táncot, a zenét is be lehetne vinni testnevelés órákra, mert nem minden gyerek szeret kötélre mászni, zenére mozogni viszont annál többen, és a Zumba® egy jó lehetőség arra, hogy a mozgás örömét megtapasztalhassák az iskolai keretek között.

He kedvet kaptál hozzá,hogy kipróbálj egy Zumba órát, itt megteheted! 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés