Kövess minket

Balaton Sound

Marad Zamárdiban a Balaton Sound, miután a zamárdiak nagy százalékban erre szavaztak

Megosztva

Major Kata – Rockstar Photographers

Megszületett a döntés: nemrég lezárult Zamárdiban a közvélemény-kutatás arról, hogy a következő három évben megrendezzék-e a településen a Balaton Sound fesztivált, a mai napon pedig kiderült: a helyiek a Sound mellett döntöttek.

A konzultációban a helyiek több mint 50%-a vett részt és az eredmény szerint a többség, mintegy 80% arra szavazott, hogy Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljának az elkövetkező három évben továbbra is Zamárdi adjon helyet.

A Balaton Sound 2007-óta rajzolta fel Zamárdit a nemzetközi fesztiváltérképre, azóta világsztárok sorát felsorakoztatva, évről-évre egyre népszerűbbé tette a déli-part egyik legszebb települését. Zamárdi „fesztiválja” azóta többször lett Európa legjobb zenei rendezvénye, ezzel a város és a Balaton legnagyobb turisztikai és zenei-kulturális attrakciója.

Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, hogy ragaszkodnak a fesztiválhoz. Ez visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény nem csak a fesztiválozók számára megkerülhetetlen esemény, de a helyiek is büszkék arra, hogy bekerültek a nemzetközi fesztivál „vérkeringésébe”, ezzel a helyi turizmust egy sokkal magasabb szintre emelve„- mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője.

Zamárdi elköltöztetése azután merült fel, hogy a helyi polgármester, Csákovics Gyula arról beszélt év elején, hogy a fesztivál helyett inkább sportrendezvények kellenének Zamárdiba.

Megítélésem szerint a lakosság többsége szívesebben látna már Zamárdiban sportrendezvényeket, mint nagyfesztiválokat, és a világ sem afelé halad, hogy több tízezer ember zsúfolódjon össze napokig egy helyen” – fogalmazott a polgármester, a közvéleménykutatás szerint tévesen.

A fesztivál a következő három évre kapott megrendezési engedélyt, cserébe sokkal több pénzt fizetnek majd az önkormányzatnak, évi 150 millió forintos bérleti díjat, valamint a helyszín rekultivációjára további 90 millió forintot, és a fesztivál időpontja is változik, nem főszezonban tartják meg.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés