Kövess minket

Aztaa

Marihuána hiány alakult ki Jamaicában az aszály és a COVID-19 járvány miatt

Megosztva

Forrás:

Marihuána hiánnyal küzdenek Jamaica egyes részein, miután a durva esőzések és az utána érkező aszály nagy mennyiségben pusztított el növényeket a földeken. Nem segít a helyzeten, hogy közben megnövekedett a kereslet, és egyre kevesebb fűgazda van.

Az Associated Press tudósítása szerint a szituáció a szigetország illegális piacát érinti, szakértők szerint soha nem volt még ilyen súlyos a helyzet. A tavalyi hurrikán szezonban az egymást követő esőzések legyalulták a fűföldeket, amit az azt követő szárazságok tettek végleg tönkre. Több tízezer dollárt veszítettek azok az AP-nek nyilatkozó gazdák, akik az illegális piacra termelnek.

Szintén a hiány kialakulását okozta a pandémia miatt elrendelt szigorú, délután 6 órás kijárási tilalom, melynek következtében nem lehetett este dolgozni a földeken, plusz a dekriminilizáció miatt megnövekedett használat sem segített.

Habár az országban hivatalosan illegális a marihuána, 57 grammig csak szabálysértés a fűfogyasztás, a rasztafári vallásúak szabadon gandzsázhatnak, az orvosi kannabisz pedig legális, melyet kijelölt helyeken lehet beszerezni, engedéllyel, utóbbi ágazatban nincs hiány, de itt akár tízszeres áron is árulhatják a füvet az utcai árhoz képest.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés