Kövess minket

Aztaa

Második világháborús bunkert talált a hátsó kertjében egy brit férfi

Egy falatka történelem az úszómedence árnyékában.

Megosztva

Forrás: Mirror

Az angliai Middlesbrough városában élő Chris Scott úgy döntött, ideje lecsapolnia a hátsó kertjében található szennyvízgyűjtőt. Pár csésze tea elfogyasztása után egyik ismerősével feszültek neki a munkálatoknak valamint a „csatornafedőnek”, ám miután felnyitották azt, kiderült, nem egy hétköznapi pöcegödörrel van dolguk, hanem egy masszív, második világháborús bunkerrel. Gyorsan túltették magukat az első sokkon és az eredeti terv szerint víztelenítették az építményt majd lemerészkedtek a gyomrába. Ott szembesültek vele, hogy az jóval nagyobb, mint először gondolták. Két helyiségében nagyjából száz ember férhetett el. A világítást elektromos árammal oldották meg anno a szakik. A két barát az óvóhelyen talált egy asztalt, illetve rengeteg titkos kijáratot, létrát.

Scott szomszédai korábban beszéltek neki egy titkos bunkerről a kertjében, de a 40 éves férfi nem vette túl komolyan ezeket a pletykákat. Egészen mostanáig.

Egyelőre nem tudja mit kezdjen vele, első lépésként szeretné kipucolni az egészet. Lesz vele munka bőven, mert az egyik szoba falát szinte teljesen lerombolta egy bomba a vélhetően 1940. május 25-én átvészelt német légitámadás során.

Ennek ellenére bátran kijelenthető, hogy a vasbeton szerkezet kiállta az idők próbáját. A világtól való elvonuláshoz tökéletes lesz.

(Mirror)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés