Kövess minket

Pop

Még Lorde is imádja ezt az angyali hangú skandináv énekesnőt

Az északi Lana Del Rey.

Megosztva

Emlékszem mikor évekkel ezelőtt valaki bedobta egy fórumba az akkor még ismeretlen Lorde azóta megaslágerré avanzsált „Royals” című számát, azzal a megjegyzéssel, hogy: „ebből a lányból még sztár lesz!”

Pontosan valami ilyesmit érzek az ifjú skandináv énekesnő, Skott debütáló kislemezének hallgatásakor is. Az énekesnő, állítása szerint egy erdőben, a társadalomtól elszeparáltan nőtt fel, folk zenészek közt, egy valódi kommunában. A zenei hangzását az is erősen meghatározta, hogy akkor hallott életében először popzenét, mikor 15 évesen végre felutazott a közeli városba.

Lehetséges, hogy a kerettörténet csak egy ügyes PR szöveg, de az biztos, hogy a zenéje tényleg különleges, és ez már az első, még júniusban megjelent „Porcelain” című dalában is kiütközött. A balladát már közel félmilliószor pörgették Soundcloudon és a felvezetőben említett Lorde is elismerően szólt róla Twitteren.

[vembed soundcloud=”268875015″ ]Azóta megjelent a kislemez második dala is, a „Wolf„, melyet Skott szerint az erdő inspirált, de én inkább azt mondanám, hogy a városban hallott Lana Del Rey lehet az igazi inspiráció, ugyanis le se lehetne tagadni az amerikai énekesnő hatását.

[vembed soundcloud=”275565563″ ]Hogy is volt az az első mondat? Ebből a lányból még sztár lesz! 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés