Kövess minket

Zene

Meg ne lásson Pharrell Williams, ha bűnözni akarsz, mert feldob a zsaruknál

Megosztva

Forrás:

Ha gengszter rapper vagy, akkor a hitelességed legalább annyira számít, mint a zenéid minősége. Azok, akiknek a bűnözői életmódról szól minden második daluk, majd az első adandó alkalommal feldobják a bandatársaikat, mikor bajba kerülnek, nem sok hitelük marad. Természetesen nem mindenki járja be ezt az utat a hiphopon belül, itt van példának Pharrell Williams, aki sosem öltötte magára a keménygyerek szerepet, ennek megfelelően kész az első adandó alkalommal felnyomni téged a rendőrségnél, ha veszélybe kerülne a szabadsága. A zenész erről egy decemberi interjúban beszélt, de mondandója máig viták tárgyát képezi.

Pharrell a Drink Champs egyik adásában fejtette ki, félig viccelődve, félig vérkomolyan, hogy nála gyorshívón van a rendőrség, és jobb ha senki sem próbálja meg belerángatni őt semmi illegálisba, mert nem viszi el a balhét.

“Szó szerint értem, hogy én nem vagyok egy keménygyerek. Én maradok otthon, és ott van a gyorshívón az FBI, tesó. Beszéltek itt össze-vissza a besúgokról, én az vagyok, ha kell! Nekem ne is mondjatok erről semmit. Mindenki játssza a saját szerepét az élet nagy filmjében, de én ha kell beköpök mindenkit. Szóval ne csináljatok semmi illegálisat a közelemben, mert nekem nem való a börtön, azonnal beköplek. Ne is szóljatok vissza ezért, nem lehettek mérgesek rám. Nekem céljaim vannak az életben, magamat kell adnom, a munkámat kell végeznem, és játszanom a saját szerepemet. A szerep lényege pedig az, hogy megmondtam, hogy ne csinálj semmi illegálisat, megmondtam, hogy nem való nekem a börtön, szóval sajnálom, de ez a te ügyed. Bíró úr, kedves esküdtek, remélem figyelnek! Én megkértem rá, hogy ne csinálja! Nem mindenki kemény. Nem tudsz lehúzni úgy 25 évet a böriben, ha úgy nézel ki, mint én, csak azért, hogy keménynek lássanak. Mivel nem is vagyok az. Tudjátok milyen akarok lenni? Szabad és boldog, élni akarom az életem” – részletezte Pharrell, miközben a műsorvezetők nevetve nyugtatták, hogy senki sem fog meglepődni, ha a Happy énekese köpi be.

[instagram]CJELie3gL2j[/instagram]
Pharrell véleményét többen is kommentáltak. Uncle Murda és DMX is vendégeskedtek a Drink Champs későbbi adásaiban, és egyikük sem értett egyet a zenész szavaival, ami a zenéiket ismerve talán nem meglepő. Ahogy Pharrell mondta, mindenki játssza a saját szerepét.

Tudjátok mi nem tetszett Pharrell mondandójában? Hogy miért reklámozza ezt? Pont egy olyan érában, ahol egyes köcsögök szerint menő dolog besúgónak lenni, például az olyanok miatt, mint Tekashi. Szóval dühös lettem, hogy Pharrell ezt reklámozza, nyilvánosan. Az utcának nem szabad ezt hallania, hogy a besúgás menő dolog, és elfogadható. Csak azért mert befizeted az adódat, és jógyerek vagy, még nem menő köpni. Ez nem tetszett, de ettől még nincs beefem Pharrellel” – reagálta a G-Unit kiadónál lévő Uncle Murda, aki veszélyesebben él, mint Pharrell, 2008-ban például fejbelőtték, de túlélte a támadást.

DMX hasonló szálakat pedzegetett, de ettől még elismerte, hogy Pharrell teljesen másba van, mint akik az utcai életmódot képviselik. 

Pharrell egy zenei géniusz. Ettól még megbaszott, amit a besúgással kapcsolatban mondott. Van különbség aközött, hogy ‘nem megyek börtönbe azért, amit te csináltál’, és hogy ‘gyorshívón van az FBI’. Minek hivogatnád őket? Ha kikérdeznek, elég annyit mondanod, hogy nem én tettem, de minek köpsz be akárkit is? Nem kérdezett senki, te hívtad őket” – mondta DMX.

[vembed youtube=”gWWKJ8a3vqc” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés