Kövess minket

Hiphop

Még néhány album, aztán valószínűleg feloszlik a BROCKHAMPTON – állítja Kevin Abstract, a hiphop-boyband feje

Közeleg a szétválás, hiszen a fiúbandák nem élnek örökké.

Megosztva

Izgalmas interjút közölt a GQ a zeneipar legkirályabb fiúbandájával, a Brockhampton-nel, melyben a krú tagjai elmesélik az élettörténetüket a kezdetektől, vagyis nagyjából 2009-től kezdve egészen napjainkig.

Mielőtt azonban a hosszas sztorizgatás elkezdődik, különös információkat hint el a bevezető szöveg utolsó pár sora, mely több, fanok által kreált elméletet és pletykát is beigazol. Igen, a Brockhampton végéről van szó, melyet – a tények tudatában és a tagok kapcsolatát ismerve – feloszlás helyett, inkább csak a közös karrier beteljesedését követő elválásnak neveznénk.

Amennyire meglepően, sőt mi több, riasztóan hangzik a hír, annyira távoli még ennek tényleges megvalósulása, mégis sok rajongó a kardjába dőlt ezek hallatán. A BH-projekt lezárására a csapat frontembere és vezetője, Kevin Abstract utalt a magazinnak.

“Még pár album, és vége. De ez így van rendjén, továbbra is egy család vagyunk.” – nyilatkozta szűkszavúan a rapper.

Ahogy a GQ szerzője írja, “a fiúbandák nem maradnak fenn örökké, sőt nem is tudnak örökké fennmaradni, mégis nehéz elképzelni, hogy a srácok közti egység nem örökké tartó.” És hát, sajnos így is van, hiába tűnhet úgy, hogy a Brockhampton az idők végezetéig a szakmában marad és évtizedek múltán is arénákat tölt majd meg, a döntés valamennyire érthető. 

Forrás:

Ennél több viszont nem is derül ki a beszélgetésből, a srácok a különválás helyett számos más témát érintenek inkább. Többek közt kitérnek például arra, hogyan befolyásolta és miként töltötte újra a közös energiáikat az a sok-sok hónapnyi kihagyás, ami az augusztusban droppolt Ginger piacra dobását megelőzte, Kevin elmeséli, mennyire nehezen haladt az Arizona Baby koronggal, Dom McLennon pedig kitér arra is, hogy a tagok szoros kapcsolatának hála sikerült megalkotniuk életük legjobb kiadványát, vagyis az imént említett Gingert, melyet a csapatból mindenki egybehangzóan a Brockhampton legtökéletesebb lemezének tart. “Mindegy, hogy a Ginger szomorú vagy boldog hangulatú, mindenki ezen volt a legmagabiztosabb, és mindenki ezen érezte magát a legjobban a saját bőrében. És éppen ezért lett a kedvencem. Bizton állíthatom, hogy ez a legjobb albumunk, az állításommal pedig mindenki kivétel nélkül egyetért a bandából.”

De vissza a “feloszlás” kérdéséhez: ahogy a Genius írja, korábban volt már egy alkalom, amikor a fanok spekulálni kezdtek és a boyband szétszakadását vizionálták. Mindez áprilisban történt, amikor is feltűnően sok idő telt el két projekt megjelenése közt (tudniillik, a Brockhampton 2017-ben három stúdióalbumot adott ki és amúgy is jellemző rájuk, hogy sztahanovista munkával egymás után gyártják cumókat). Az akkori pletykákat Kevin Abstract Twitteren oszlatta el.

“A Brockhampton nem oszlik fel, az új zenéink egyenesen zseniálisak, annyi a különbség, hogy már nem csak tíz napot fordítunk egy lemezre.” [twitter]https://twitter.com/kevinabstract/status/1118246859405791232[/twitter]

Hogy mikor következik be a napokban belengetett szétválás? Nem tudni. Tippjeink vannak csupán, melyek valóságalapjára a Genius cikke alatti komment is ráerősít. A hozzászólást író felhasználó 2021 végére saccolja a Brockhampton szakadását, mivel az RCA Records-szal 2018 tavaszán kötött szerződésük értelmében az említett év (2021) végéig még négy lemezt kötelesek piacra dobni. Ha Kevin Arizona Baby-jét beleszámoljuk, akkor már csak hármat, ha a krúból tavaly kirúgott Ameer Vann visszatérő korongját, az Emmanuelt is, akkor már csak kettőt. Utóbbi helyzete kérdéses, hiszen a szerződés megkötésekor Ameer még tag volt, most viszont már a Brockhampton-ön kívül alkot. A felhasználó szerint 2020-ban két projekttel is jönnek a srácok, 2021-ben pedig egy finálé-értékű koronggal zárják majd le a pályafutásukat.

A One Direction óta létező legjobb boyband történetét ebben a cikkben foglaltuk össze.

(Genius)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük