Kövess minket

Stílus

Megegyezett a Nike és a MSCHF, visszahívják a Sátán cipőket

Megosztva

Peren kívül megegyezett egymással a Nike és a brooklyni tervezőcsapat, az MSCHF, melynek értelmében visszahívják az összes, Lil Nas X-szel hirdetett „Sátán cipő„-ként elhíresült sneakereket.

Az egyedien átalakított Nike Air Max ’97 lépőket a Jézus cipők ellenpárjaként szánták, és Lil Nas X „Montero (Call Me by Your Name)” klipjével párhuzamosan promózták. A sneaker nyelvén egy pentagram medál lóg, az oldalán látható Lukács 10:18 Biblia passzusa a Sátánra utal, és még a csomagolás is pokoli. A cipő legkülönlegesebb része mégis a talpánál található buborékba fecskendezett piros folyadék, melybe egy csepp emberi vért is csepegtettek, mint később kiderült az MSCHF kollektíva tagjainak vérét. A Sátán cipő drop kevesebb mint 1 perc alatt sold out lett, de a Nike nem nézte jó szemmel, hogy Amerikában egyes keresztények felkapták a sztorit, és a terméket a Nike-val azonosították, annak ellenére, hogy ők nyilvánosan kijelentették, nincs közük a termékhez. A cég úgy érezte, hogy nagyon rossz fényt vet rájuk ez az egész, ezért beperelték az MSCHF-t, de az ügy nem jutott el a bíróságig, hisz most megegyeztek abban, hogy inkább visszahívják a terméket.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyi Sátán cipőt szállított ki a legyártott 666 darabból az MSCHF, de most azt kéri a vevőktől, hogy küldjék vissza a lépőket, cserébe visszakapják a pénzüket. Hasonló kéréssel fordultak a Jézus cipőkkel kapcsolatban is. A vevőket persze semmi sem kötelezi arra, hogy visszaküldjék a terméket.

A sneakerek hírességeknél is kikötöttek, Miley Cyrus és Trippie Redd vagy kapott, vagy vásárolt a cipőkből, hisz mindketten fotózkodtak benne.

[instagram]CM-sT2vpBa3[/instagram]

[instagram]CNYscIrBbWT[/instagram]

(Stereogum)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés