Kövess minket

Stílus

Megfenyegették a H&M-es pulcsibotrányba keveredett kisfiú családját, elköltöztek otthonról

Az anya ismét kiállt a svéd ruhamárka mellett.

Megosztva

Forrás:

Annyi támadás érte a „Legmenőbb majom a dzsungelben” feliratú H&M-es pulcsit viselő fekete kisfiú családját, hogy el kellett költözniük otthonról.

A szóban forgó pulóver nagy botrányt kavart, sokan rasszistának bélyegezték a céget, a The Weeknd és G-Eazy pedig felbontották korábbi együttműködésüket a vállalattal. A helyzet Dél-Afrikában például kontrollálhatatlanul eszkalálódott, dühös tüntetők boltokat vertek szét az Johannesburgban, válaszul a cég ideiglenes bezáratta az országban lévő összes boltját. 

Eközben a reklámban szereplő fekete kisfiú édesanyja védelmébe vette a H&M-et, szerinte túl lett pörögve a dolog, és nyilvánvaló, hogy a cégnek nem voltak rasszista szándékai. Nyilatkozatára fenyegetéssel válaszoltak egyesek, az anya a BBC-nek elmondta, elköltöztek stockholmi házukból, biztonsági óvintézkedésként. Mint kifejtette, a fenyegetők azzal támadták, hogy eladta a fiát, és elárulta a fekete közösséget. Közben másodszorra is elmondta, hogy a reklám számára semmilyen rasszista üzenetet nem tartalmazott, de közben tiszteli mások véleményét.

Fia, Liam, aki csak ötéves, állítása szerint semmit nem fog fel a történtekből, és nem is szeretné belevonni.

(via 444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés