Kövess minket

Hiphop

Meghalt Shock G a Digital Undergroundból

Megosztva

Elhunyt Shock G, az alternatív ’90-es évekbeli hiphop csapat, a Digital Underground zenésze.

Haláláról többek közt a csapat egyik társalapítója, Chopmaster J posztolt Instára.

34 évvel ezelőtt volt egy őrült ötletünk, hogy alapítunk egy hiphop bandát, és letaroljuk a világot. Az álom valósággá vált, habár a valóság sokak számára rémálom volt. Nyugodj békében Shock G aka Humpty Hump aka Greg Jacobs testvérem” -írta J.

Shock G-re egy floridai hotelszobában találtak rá, már holtan, a halál okát nem közölték, az MC 57 éves volt.

A rapper Chopmaster J-vel és Kenneth Waterrel együtt a ’80-as évek végén alapította meg a Digital Undergroundot Oaklandben. A funk zenék által inspirált banda „The Humpty Dance” című slágerének klipjében egy fiatal 2Pac is feltűnt, a trekk a Sex Packets című debütáló albumukra került fel, 1990-ben.

1991-ben jelent meg a “Same Song” című klasszikus DU zene, mely 2Pac debütálása is volt egyben. Shock G ezután nem egyszer kollabolt 2Pac-kal, ő volt az egyik producer a rapper ’91-es 2Pacalyse Now című debüt lemezén is. Prince, Dr. Dre, Murs, KRS-One, Luniz, E-40 csak pár név azok közül, akikkel együtt dolgozott a karrierje során. 2004-ben szólólemezt is ledobott Fear of a Mixed Planet címmel. Utoljára 2008-ban dolgozott Digital Underground lemezen, az a ..Cuz a D.U. Party Don’t Stop! volt.

(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés