Kövess minket

Aztaa

Meghalt Torijama Akira, a Dragon Ball megalkotója

Megosztva

68 éves korában elhunyt Torijama Akira, minden idők egyik legkelendőbb japán mangája, a Dragon Ball alkotója.

Torijama halálhírét a hivatalos Dragon Ball Z-fiókon tették közzé az X-en (korábbi Twitter) péntek hajnalban. A közlemény szerint Torijama halálát az agyi vérömleny okozta.

A közleményben leírták, hogy Torijama még mindig hatalmas lelkesedéssel alkotott, és váratlan halála miatt több munkája is befejezetlen maradt. A művész március 1-jén halt meg, és a Dragon Ball honlapjának nyilatkozata szerint csak a családja és nagyon kevés barátja vett részt a temetésén.
    
A Dragon Ball sorozat a Weekly Shounen Jump magazinban jelent meg 1984-től 1995-ig. Később egy 42 kötetet magába foglaló könyvsorozatban újranyomták. 2004-ben a manga újra megjelent 34 kötetben. 1986-ban mutatták be a manga által készített animét Japánban. A Dragon Ball a kis Son Goku életét követi nyomon. A gyerekkori kalandoktól kezdve egészen odáig, míg nagyapa nem lesz. Kalandjai során rengeteget harcol és végül a világ legerősebb harcművésze lesz. Son Goku nincs egyedül kalandjai során, rengeteg barát és ellenség viszi előrébb a történet fonalát.

(MTI, Wiki)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés