Kövess minket

Stílus

Meghalt Virgil Abloh divattervező, Off-White alapító, és Louis Vuitton kreatív igazgató

Megosztva

Elhunyt Virgil Abloh – tudatta az amerikai divattervező hivatalos Instagram oldala. Az amerikai divattervező, és DJ egy ritka és agresszív rákbetegségben hunyt el, amit két éve diagnosztizáltak nála. Az Off-White brand alapítója, akit 2018-ban a Louis Vuitton férfirészlegének kreatív igazgatójává választottak, 41 éves volt.

A megrázó, szomorú hírt a Louis Vuittont és az Off-White-ot egyaránt tulajdonoló LVMH cégcsoport jelentette be először.

Mint a Bernard Arnault (az LVMH vezérigazgatója – a szerk.) által szignózott közleményben írják, Virgil rákban hunyt el, a betegséggel évek óta küzdött.

„Mindannyian megrendülten állunk a szörnyű hír után, Virgil nem csak zseniális dizájner, vizionárius, hanem gyönyörű lelkű, nagy tudású ember volt. Bánatomban az egész LVMH-család osztozik , és sokat gondolunk a szeretteire, akik egy férjet, apát, testvért és barátot vesztettek el személyében.” – Bernard Arnault.

A tervező hozzátartozói az Instagramon egy megható posztban számoltak be a tragédiáról, melyből több részlet is kiderül: Abloh-t 2019-ben diagnosztizálták a szívét támadó angioszarkómával, ami egy elég ritka, éreredetű, különösen agresszív típusa a ráknak. Mint a Diagnózis.hu írja, „5 éves túlélési rátája elég alacsony és kezelése nehéz. Alattomos betegség, mert csak akkor okoz tüneteket, amikor a betegség stádiuma már előrehaladott.”

Virgil – aki a közöltek szerint számtalan megterhelő kezelésen volt túl – nem tárta a nyilvánosság elé a hírt, betegségével csendben és kitartóan küzdött, megannyi óriási és igen sokoldalú projektet megvalósítva az elmúlt évek alatt. A bejegyzésben kitérnek erre is, mint írják, optimizmusa és végtelen kíváncsisága semmit sem lankadt a nehéz időszak alatt sem.

Virgil 1980-ban született az Illinois állambéli Rockfordban. Az egyetem elvégzése után 2009-ben Kanye Westtel együtt gyakornokoskodott a Fendinél, és már ekkor felkeltette a Louis Vuitton vezérigazgatójának figyelmét. 2011-ben művészeti vezetőként vett részt Kanye és JAY-Z „Watch the Throne” albumán. 2013-ban pedig elindította a saját streetwear márkáját, az Off-White-ot, mely hidat képezett a luxusmárkák és a fiatalok körében népszerű brandek között, szerettek is vele kollabolni a különböző cégek emiatt. 2018-ban kinevezték a Louis Vuitton férfirészlegének kreatív igazgatójává, ezzel pedig ő lett az első afro-amerikai, aki egy luxus francia divatházon belül ilyen pozíciót kapott, a döntés akkor történelmi volt. Virgilnek a zene is fontos szerepet töltött be az életében, rendszeresen DJ-zett. 2009 óta házas volt, két gyermeket hagyott hátra.

Virgil Abloh (1980. szeptember 30. – 2021. november 28.) mindössze 41 éves volt, nyugodjon békében.


Az OFF Média Abloh-ról írt cikkeit itt olvashatjátok.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés