Kövess minket

Aztaa

Megijedt a Louvre a szexelő kockáktól, inkább nem állították ki az installációt

Nem akarták, hogy “félreértsék” a látogatók.

Megosztva

Forrás:

Mégsem állítja ki a francia Louvre a Tuileria kertjében azt a szobrot, melyen absztrakt figurák láthatóan épp kutyapózban tolják a szexelgetést. Az installációt még 2015-ben készítette egy holland művészkollektíva, az Atelier Van Lieshout, de korábban még nem ütköztek ilyen akadályba a kiállításával kapcsolatban.

A “Domestikator” nevű installációt október 19-én tették volna újra közszemlére, de szigorúan csak “volna”, mivel a múzeum vezetői úgy gondolták túl félreérthető lesz a látogatók számára a hancúrkodó piros épületekre hasonlító mű. Joep Van Lieshout a művészkollektíva vezetője elmondta, a múzeumoknak a szabad kommunikáció oldalán kéne állniuk, és ez egy olyan lépés, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Szerinte a mű maga egyáltalán nem szexuális jellegű, hisz az installáció absztrakt formákat tartalmaz, sehol sem láthatóak nemi szervek.

A Louvre szóvivője elmondta, hogy 3 különböző bizottságon is átment a mű, és végül azért döntöttek a kiállítása ellen, mert a netes kommentelők brutálisnak titulálták, valamint ők is úgy ítélték meg, hogy könnyen félreérthető lehet a látogatók számára. A szóvivő kiemelte azt is, hogy a közelben van egy játszótér is, ami alapján azt feltételezi, hogy a gyerekek nem láttak még ennél durvábbat, mondjuk nem is tudom, pl. az INTERNETEN?!

(NYT)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.