Kövess minket

Kult

Megjelent Ferenc pápa gyerekkönyve

11 országban, köztük Magyarországon is ma jelent meg Ferenc pápa könyve, melyben összegyűjtötte a gyerekek kérdéseire adott válaszait.

Megosztva


Az amerikai Loyola Press kiadó munkatársaitól jött az ötlet, hogy összegyűjtsék és továbbítsák a pápának a világ minden táján, jezsuita intézményekben élő vagy tanuló gyerekek leveleit. 259 levél érkezett a világ 26 országból a legkülönbözőbb életkörülmények, jezsuita iskolák, kollégiumok falai vagy éppen menekülttáborok kerítései között élő, különböző korú gyerekektől. A leveleket Antonio Spadaro jezsuita szerzetes, a La Civilta Cattolica folyóirat főszerkesztője vitte el Ferenc pápának, aki elolvasva őket állítólag így reagált: „Ezek ám a kemény kérdések!”.

A most megjelent, „Kedves Ferenc pápa!” című kötetbe végül harminc kérdés és válasz került be a levelekhez tartozó rajzokkal együtt. Az olyan gyerekesnek tűnő vagy személyes kérdések mellett, mint például hogy szeretett-e Ferenc pápa táncolni, vagy hogy miért olyan hosszú a sapkája, valóban nagyon komoly kérdéseket is feltettek a gyerekek. Egy Fülöp-szigeteki kislány például arra volt kíváncsi, hogy miért veszekednek a szülei, egy tízéves szingapúri kisfiú pedig azt akarta megérteni, „miért teremtett meg bennünket Isten, ha tudta, hogy bűnt fogunk elkövetni ellene” – mondta el az MTI-nek Bartók Tibor, a könyvet magyarul megjelentető Jezsuita Kiadó főszerkesztője.

A könyvből az is kiderül, a gyerekeket izgatják az olyan kérdések, hogy miért van éhezés, erőszak vagy háború, Ferenc pápa pedig igyekzett nagyon őszintén és reálisan válaszolni, a „kisgyerekek nagy kérdéseire”.

A pápa múlt héten indított Instagramját már másfél millióan követik, a könyv pedig valószínűleg hasonlóan nagy sikerre számíthat, mert nemcsak a gyerekek kérdéseit válaszolja meg, hanem azoké a szülőkét is, akiket néha bizony kínos helyzetbe hoznak csemetéik hasonló feladványokkal.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük