Kövess minket

Hiphop

Megjelent Gege „Csapda” című nagylemeze

Trap kelet-európai csavarral.

Megosztva

Forrás:

Több igen erős kislemez után végre itt van G€G€ új nagylemeze, a „Csapda„, alább lehet is streamelni. A budapesti rapper 8 számos projektjének koncepciója, hogy az amerikai newschoolban fetisizált dolgok kerülnek más megvilágításba, vagy forognak ki önmagukból. Emberünk az Indexnek így fogalmazta meg a cumó lényegét:

„A szövegkoncepció az volt, hogy egy kicsit kultúraidegen, kelet-európai beszédpozícióból és nézőpontból világítsam meg azokat a jelenségeket, amik a mai, elsősorban amerikai dalszövegekben nagyon erősen fetisizálva jelennek meg. Ezt egyszerűen úgy fogalmaznám meg, hogy az egyes trekkek koncepcióit a legtöbbször a széthypeolt treppek témái határozták meg: pénz és anyagi javak, drog, nők, kivagyiság és kilét. Ezekről a témákról igyekszem saját hangon beszélni, átfordítani azt, amit az amerikai repperek mondanak valamivé, ami a minket körülvevő társadalmi és kulturális kontextusról beszél.”

Eközben a hangzás nem csak, hogy modern, de egyenesen az előremutató próbál lenni, Gege saját állítása szerint direkt olyan producerekkel (pl. Tzapa vagy q.ltur) dolgozott együtt, akiknek egyedi hangzásviláguk van, és nem a trendeket követik. Alább lehet hallgatni az amúgy tudatosan közreműködők nélkül droppolt projektet.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés