Kövess minket

Aztaa

Megjósolták Juice WRLD halálát? TikTokon rohamot imitáló fiatalokon háborognak a rapper fanjai

Megosztva

Forrás: Gossip On This

Vasárnap tragikus hirtelenséggel elhunyt a 21 éves chicagói rapper, Juice WRLD, halálának sok kérdőjelet felvető ügye, annak zavaros körülményei mellett pedig egy új, egészen para, a nemrég eltávozott zenészhez misztikus, vagy inkább szerencsétlen módon kapcsolódó jelenség tartja lázban a netet.

Tudniillik, Juice WRLD halála előtt rohamot kapott, melyet a legfrissebb hírek szerint többféle kábítószer, legnagyobb eséllyel az FBI elől – lenyeléssel – eldugni kívánt Percocet fájdalomcsillapító tabletták okozták. Ennek részletei viszont most kevésbé lényegesek, az viszont annál is inkább, hogy 2019 internetes pöcegödrében, a világháló legnagyobb trashkontent-és slágertermelőjében, vagyis a TikTokon Juice WRLD rajongók ezrei egy hónappal a szomorú történések előtt mintegy „megjósolva a rapper halálát”

azt imitálták, hogy rohamot kapnak és habzani kezd a szájuk, mialatt a rapper Billboard-listás slágere, a Lucid Dreams szól.

A fura netes trend hamar “kihívássá” eszkalálódott és a #LucidDreamsChallenge hashtag alatt kezdett futni. Fontos ismét hangsúlyozni, hogy az egész a múlt hónap elején indult, csak a legtöbb hírportál és felhasználó érhető módon a napokban figyelt fel rá, pedig – ahogy a Genius kiszúrta – Youtube-ra már november 3-án is raktak fel egy, a rángatózó, vizet öklendező fiatalok videóiból készült gyűjteményt (ezt eddig 500 ezren látták). [vembed youtube=”VXuxUX1H_PE” ]

Az elkötelezett Juice WRLD fanok a Lucid Dreamsre rohamot imitáló, folyadékot köpködő embereket látva felháborodásukat fejezték ki, majd felbőszülve előjöttek azzal a narratívával,

hogy a challenge résztvevői galád módon megjósolták az előadó halálát.

A Daily Dot képernyőfelvételén láthatunk pár felháborodott és értetlenkedő kommentet is, egy felhasználó például a következőket írta: „Csak nézzétek meg a híreket…ti konkrétan megjósoltátok Juice WRLD halálát.”

Forrás: The Daily Dot

Egy, a kihívásban még novemberben szintén részt vevő TikTokker az őt ért negatív kritikákra – miszerint ugyebár ő is az ördögöt a falra festve jósolta meg a december 8-ai halálesetet –  egy posztban reagált: „Azt a videót egy hónappal ezelőtt csináltam. Ahelyett, hogy ok nélkül utálkoznátok, inkább foglaljátok el magatokat. Ő volt a kedvenc rapperem. #RIPJUICE.” 

A kihívás híre gyorsan terjed: a gyűjteményekre rengeteg megtekintés érkezett a Youtube-on, TikTokon pedig a cikk írásának pillanatában több mint három millió összmegtekintést számlálnak a #luciddreamschallenge hashtaggel fémjelzett videók. 

Forrás: TikTok

Mint a Daily Dot kiemeli, már novemberben, a challenge indulásakor is voltak olyanok, akik felszólaltak az ellen, hogy az epilepsziát/a rohamokat egyesek vicc tárgyává teszik, de amióta bekövetkezett Juice tragikus halála, azóta a kommentszekciókat elárasztották a sértett fanok, akik követelik, hogy a készítők szedjék le az – utólag – valóban kissé kellemetlen és para hatást keltő, illetéktelen videókat. 

Ahogy XXXTentacion esetében, úgy Juice WRLD halála után is rögtön megszülettek a különféle összeesküvés-elméletek, miszerint a rapper igazából csak megjátszotta azt, hogy elhunyt, hiszen tett erre vonatkozóan egy utalást egy korábbi tweetjében („Célom, hogy híressé váljak, ragyogjak pár évig, majd megjátsszam a halálomat”). Talán mondanom sem kell, hogy a kihívás megjelenése csak tetézte a helyzetet és további spekulációkat szült a die-hard rajongók körében, csak éppen arról, hogy a rapper halála rejtélyes módon előre meg lett jósolva. 

Juice WRLD ügye egy-két szempontból továbbra is ködös, jelenleg a toxikológiai eredményekre várhatunk, ami után biztosan meg lehet majd mondani, mi is volt a zenész szervezetében azon a végzetes december nyolcadikai napon.  

(Genius / Daily Dot)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés