Kövess minket

Gasztro

Megkóstoltuk a csokoládés-mentás karácsonyi sört

Izgalmas ízvilágot választott idei karácsonyi sörének a Szent András Sörfőzde.

Megosztva


Elsőre kicsit bizalmatlanul álltam a Szent András Sörfőzde idei karácsonyi, mentás-csokoládés söréhez, mert az emberiségnek ahhoz a feléhez tartozom, akik nem szeretik az After Eight csokit – de amint megkóstoltam, kellemesen csalódtam. Mármint a sört, nem az After Eightet, mert az előbbi szerencsére egyáltalán nem hasonlított az utóbbira. Ettől a testes, édeskés, ám nem túlízesített karácsonyi sörkülönlegességtől egyből megértettem, mit jelent a desszertsör fogalma: a bemutatón csokitortával együtt kóstoltuk, és isteni volt a párosítás!


A szent András Sörfőzde Esthajnal néven már a negyedik éve készíti el limitált karácsonyi sörét. Az ideiből is egy főzet – 2500 liter – készült, amit üveges és csapolt formában is eljuttattak már a terjesztőknek. Az idei sör egy 7 százalék alkoholtartalmú, négy Balling-fokú fekete sör, mely valódi kakaóbab, vaníliarúd és menta felhasználásával készült – előbbiek aromáját az alkohol oldotta ki, utóbbit pedig a főzés közben adták a sörhöz, átszűrve. Az összhatás egy kellemesen édes, testes sört eredményezett, ahol sem a menta, sem a csokoládé aromája nem túlzottan domináns, csak érezhető, és pont ettől különleges. Nem a könnyed sörözéshez, hanem a karácsonyi desszertekhez való ez a sör, öblítésként pedig érdemes a sörfőzde Óarany sörét fogyasztani hozzá.

[blockquote]Minden karácsonyi sörünk megosztó, ilyenkor a határainkat feszegetjük[/blockquote]
– mondta el a bemutatón Bukovinszky Béla. Számunkra az idei nem volt az: egyértelműen szeretjük!

Képek: Helstáb Laura

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Trending