Kövess minket

Tech

Megmenekült a Soundcloud egy 170 millió dolláros befektetéssel, a vezérigazgatót leváltják

Nem veszítjük el az egyik legnagyobb streamingoldalt.

Megosztva

Forrás:

Döntöttek a Soundcloud sorsáról. Miután délután megírtuk, hogy a Soundcloud utolsó életben maradási lehetősége egy 170 millió tőkeinjekció – mivel senki sem akarja felvásárolni – úgy tűnik bizalmat szavaztak az ötletnek, de a vezérigazgatót feláldozták érte.

A globális kereskedelmi bank The Raine Group, és a szingapúri befektető Temasek a pénzért cserébe 50 százalék feletti részesedést nyertek a cégből, és a 2007 óta vezérigazgatói pozícióban lévő Alexander Ljung-ot is lecserélték. Helyét Kerry Trainor veszi át, aki egy „veterán digitális média operátor”, bármit is jelentsen ez. Ljung nem távozik a cégtől, az igazgatóság elnöki pozícióját veszi át. A Soundcloud saját blogján azt írják, a lépéssel biztosítva van a cég független és erős jövője, további lehetőségeket nyitva a fejlesztésre és a marketingre.

A hirtelen jött pénz ellenére viszont továbbra is veszteségesek, ezt pedig úgy tudják csak megfordítani, ha valahogy a hallgatóktól próbálnak meg pénzt kicsikarni, vagy reklámmal, vagy előfizetéssel, esetleg valami harmadik nem konvencionális ötlettel. Hamarosan kiderül milyen formában képzelik ezt el.

(Variety)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés