Kövess minket

Hiphop

Megnyitotta kapuit Dunaújlipótváros – itt a Mulató Aztékok x StackOne kombó

Új lemezhez új klip dukál, mindez Phlat szülinapjára időzítve.

Megosztva

Forrás:

Nagyjából két évvel ezelőtt egy netes üzenetváltással kezdődött a Mulató Aztékokból – na meg a Slow Village-ből – ismert Tink és a dunaújvárosi producer, StackOne ismeretsége, amiből kisvártatva közös zenélgetés, mostanra pedig egy komplett Mulató Aztékok lemez forrta ki magát, Dunaújlipótváros címmel – katt ide a hallgatáshoz.

A pénteken megjelent album annyiban feltétlen kilóg az eddig megszokott sormintából, hogy Emekajji, a csapat zenei polihisztora a nagy egymásra találáskor huzamosabban külföldön tartózkodott, így ő teljesen kimaradt ebből a projektből. A srácok ezért nélküle voltak kénytelenek megoldani a stúdiómunka minden fázisát, beleértve a legidegőrlőbbet, a keverést is. A másik Balzac utcai Azték, Phlat természetesen végig jelen van, a többiek elmondása szerint ő volt, aki elsőként kezdett szövegírásba anno a StackOne által küldött alapok egyikére. A munka bár gyorsan indult, később vesztett a lendületéből, kicsit háttérbe is szorult tán, mivel közben elkészült a Mulató Aztékok Szobanövény LP-je, Illetve Phlat szólója, a Doktor Monoton LP.

A Dunaújlipótváros – a címben szereplő szójáték utalás a kétlaki krú állandó bázisaira – összesen 13 számot foglal magába, közreműködőként a Slow Village villant. A közös Odabent-re forgatott klip az albummal egyidőben, szintén tegnap debütált, alább csekkolható.

[vembed youtube=”v9tkWL_TVz0″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés