Kövess minket

Aztaa

Mégsem lesz LEGOLAND Nyíregyházán?

A legújabb hírek szerint szó sincs a beruházásról…

Megosztva

Frissítés:

Privátbankár megkereste a franchise tulajdonosát, a Merlin Entertainmentet, akiknek az engedélyük nélkül nem létesülhet sehol sem Legoland. A nyíregyházi beruházással kapcsolatban a lap ezt a választ kapta: „Merlin Entertainments currently has no plans on opening a LEGOLAND Discovery Centre in Nyíregyháza”. Vagyis a Merlin Entertainments jelenleg nem tervezi, hogy Nyíregyházán Legoland Discovery Centert nyisson – írja debreceni oldalunk.

Korábban mi is írtunk a dologról:

Forrás: LEGOLAND Discovery Center Manchester – Facebook

Facebookon jelentette be a hírt Kovács Ferenc, a város polgármestere. Elmondása szerint Magyarország legkülönlegesebb turisztikai látványossága lesz a Legoland Discovery Center. A 9,5 milliárdból épülő élménypark az ötödik lesz Európában, Berlin, Oberhausen, Isztambul és Manchester után. A kormány hivatalosan is közzé tette: támogatja a beruházást.

A HVG.hu szerint a Legoland Discovery Centerek lényegében kisebbek a Legoland vidámparkoknál, de a kínálat között 4D-s mozi és makettvárosok is szerepelnek. A világon összesen 18 hasonló komplexum működik.

Forrás: LEGOLAND Discovery Center Manchester – Facebook


Nyíregyháza hivatalos oldalán
olvasható az is, hogy a Legoland mellett egy négycsillagos szálloda is épül 3,1 milliárd forintból, valamint az Állatparkot, Múzeumfalut és Szabadtéri Színpadot is fejlesztik.

Mivel kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget, a kormány 102 milliárdot költhet 49 fejlesztésre uniós és hazai pénzből – írta a Magyar Közlöny. Ennek a térségnek a része Nyíregyháza, ezáltal a Legoland a fejlesztési programból kap támogatást.

Forrás: LEGOLAND Discovery Center Manchester – Facebook
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés