Kövess minket

Tech

Megszűnik a Vine

A korábban feltöltött videók azért megmaradnak.

Megosztva

Megöli a Twitter a 6 másodperces, ismétlődő videóiról ismert Vine nevű applikációt. Az app több mint 3 évig működött (januárban lett volna 4 éves), igaz ez idő alatt nem tudott eléggé elterjedni itthon, Amerikában viszont pár éve még hatalmas népszerűségnek örvendett. A nehézségek akkor indultak, mikor az Instagram is bevezette a videókat, majd a Facebook is egyre erőteljesebben nyomta a videós kontentet, arról nem is beszélve, hogy maga a tulajdonos, a Twitter is ráerősített a mozgóképes anyagokra. 

A bezárás ennek ellenére jól mutatja, hogy milyen rossz anyagi helyzetben van a Twitter, mely költséghatékonysággal indokolja a lépést. A Vine felhasználóbázisa egyáltalán nem növekedett az elmúlt időszakban, de volt egy erős keménymag, akik kifejezetten erre a platformra építették fel a karrierjüket, nekik most máshol kell folytatni. 

A pornós-youtube oldal, a Pornhub amúgy bejelentkezett, hogy megvennék, mivel állításuk szerint az embereknek elég 6 másodpercnyi pornó is. Kérdéses, hogy csak komolyan gondolják, vagy csak publicitást akarnak nyerni.




(via Techcrunch, 444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés