Kövess minket

Stílus

Megtalálni a tökéletes farmert

Nem igaz, hogy minden nő imád vásárolni – legalábbis bizonyos esetekben biztosan nem.

Megosztva


Mindenkinek megvan az a rettegett ruhadarab, ami az előre látható sikertelenséget rejtegeti magában, amikor vásárolni indul az ember. Ha bármiben eltérsz a próbababáktól és a sablonoktól, amire az adott bolt a ruhákat gyártja, már borítékolva a kudarc – itt nem fogsz olyat találni, ami jó rád.

Nálam a farmer a mumus: mindig újra megbizonyosodom róla, 165 centivel és homokóra alkattal megfelelő farmert találni szinte lehetetlen küldetés. Olyan, mintha az összeset minimum 170 cm magas, derék nélküli, vékony lányokra terveznék, és amikor már a negyvenesbe is úgy kell beleerőszakolnom magam, miközben a derekamnál fél méterre eláll, kész, feladom, és megtépázott önértékeléssel indulok haza.

Pedig ez az a ruhadarab, amit a legtöbben hordanak, mégis nagyon nehéz jót választani. Hosszú évek próbálkozásai után összeszedtem a tapasztalatokat, ugyanis farmerre mindig szükség volt és szükség lesz.

Ha alacsony vagy, kerüld a csípő fazonú (low waist), a rövid (boka fölött végződő), és a bőszárú darabokat – utóbbi kettő akkor kivétel, ha magassarkúval viseled. A magas derekú nadrágok amúgy is divatosak most, ezekkel megnyújthatod az alakod. A szakadt farmerekkel szintén vigyázz: amin csak a térdénél van egy vágás, nem előnyös, mert kettéosztja a lábat, még rövidebbnek mutatva. Ha magas vagy, ennek pont az ellentéte vonatkozik rád: csípő fazon, boyfriend jeans, szakadás, rövidebb szár, minden jöhet!

Ha vastagabb a combod, ne válassz se olyan farmert, amin nincs koptatás, se túl koptatottat: valahol az arany középút az előnyös. Ha mellé vékony a derekad, használd ki, és hangsúlyozd minél jobban egy magas derekú farmerrel és övvel! Ha széles a derekad, akkor se a túl alacsony csípő fazon, se a magas derék nem a legjobb választás: míg az előbbi úszógumikat kreálhat, a másik eltünteti a derekad ahelyett, hogy kihangsúlyozná. A legelőnyösebb a közepes derékmagasság (regular waist), ami nagyjából a köldököd vonaláig ér.

Sok farmertípus van most divatban, de ne akarj magadra erőltetni egy trendet sem, ami nem áll jól – úgyis csak pár évig tart, egy farmer meg jó esetben tovább, úgyhogy minden esetben inkább a tükör, mint az aktuális divat határozza meg a választásod!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés