Kövess minket

Bulvár

Megtalálták, majd elvesztették a Tupac halálát okozó fegyvert a Los Angeles-i rendőrök

Újabb részlet derült ki a rapper halálával kapcsolatban.

Megosztva

Forrás:

19 évvel ezelőtt egy comptoni ház hátsó kertjében bukkantak rá arra a fegyverre, amivel lelőtték a legendás rappert, Tupac Shakurt. Ma viszont senki sem tudja hol van a stukker. Mi történt?

A 2Pac haláláért felelős pisztoly történetét az A&E TV csatorna „Ki ölte meg Tupacot?” című dokumentumfilm-sorozatában dolgozták fel. A show készítői által előbányászott dokumentumok szerint a .40 kaliberű Glockra egy comptoni polgár talált rá a saját hátsó kertjében, még 1998-ban. A pisztolyt átadta a comptoni rendőrségnek, akik nyilvántartásba is vették azt 1998. május 30-án. Két évvel később aztán, mikor a Los Angeles-i Megyei Seriff Hivatalához kerültek a comptoni rendőrség feladatai, a lefoglalt fegyvereket, köztük a szóban forgó Glockot átszállították egy új Los Angeles-i telephelyre. 

A pisztoly jelentősége 2006-ban értékelődött fel, mikor a Biggie gyilkosságot kutató T. Brennan nevű nyomozó kiszúrta, hogy a ház, ahol a pisztolyt megtalálták, az egyik 2Pac-kal beefelő Crips tag barátnőjéé volt. Brennan a felfedezés után azonnal elvégeztette a szükséges teszteket, és lám, lám ki is derült, hogy a Glock megegyezik a Tupac gyilkosságnál használt fegyverrel. Meglepő módon a fegyvert nem szállították át Las Vegasba, ahol a 2Pac gyilkosság bizonyítékai voltak, mivel a szövetségi ügyész attól félt, hogy a felfedezés, hogy a rapper lelövéséhez köze van a Cripsnek véres bandaháborúhoz vezethet, ezért megtiltotta, hogy átszállítsák a pisztolyt.

Eme infóról amúgy még Tupac testvére sem tudott, az A&E dokusorozatában közölték vele a felfedezést. A műsor készítői beszélték a Las Vegas-i rendőrséggel is, akik megerősítették, hogy hozzájuk nem érkezett be a fegyver, a probléma viszont az, hogy most már senki sem tudja, hogy pontosan hol van, egy újabb megválaszolatlan kérdést hagyva a rapper amúgy sem könnyen követhető halálával kapcsolatban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés