Kövess minket

Stílus

Megtartották az első, ötven felettieknek szóló divatbemutatót

A londoni divathetet egy különleges esemény előzte meg: az első olyan divatbemutató, ahol csak ötven feletti modellek vonultak fel.

Megosztva

A JD Williams márka megbízta az egyik leghíresebb divatakadémia, a London College of Fashion hallgatóit, hogy tervezzenek egy olyan kollekciót, amely a modern, ötven fölötti nőt ünnepli. A londoni Café Royalban tartott bemutatót a 63 éves modell, Marie Helvin nyitotta, és a világ legidősebb, dolgozó modellje, a 87 éves Daphne Selfe zárta.

A JD Williams végre felismerte – és reagált is arra – hogy a vásárlóközönsége egyre nagyobb részét teszik ki az ötven fölötti nők, akik elhanyagoltnak érzik magukat a divatban. Azért rendezték a bemutatót, mert szeretnék ezt megváltoztatni és a többi márka figyelmét is felhívni arra, hogy az idősebb korosztály számára is fontos a stílusos megjelenés, illetve hogy őket is reprezentálja valaki a divatban, akivel azonosulhatnak.

Ezzel együtt persze hatalmas üzleti lehetőség is, és megdöbbentő, hogy eddig alig használta ki valaki: évről évre nő az ötven fölötti vásárlók száma, akik ráadásul anyagilag is jobban állnak, mint a fiatal huszonévesek, akikre ma gondol a tervezők nagyrésze a kollekciók kialakításánál.

A Londen College of Art diákjai szerencsére teljesen elvetették a retro feelinget a kollekció tervezésekor, a ruhák pont úgy néztek ki, mint amiket bármelyik modern divatmárka elkészíthetne, azzal a különbséggel, hogy idomultak az idősebb korosztály igényeihez. A JD Willams végzett egy kutatást a vásárlói körében, és ebből az derült ki, hogy ez a korosztály már a kényelmet és a minőséget értékeli mindennél magasabbra, teljesen más hozzáállással vásárol tehát, mint a fiatalabbak. A jövőben valószínűleg egyre több márka fog ezekre a megváltozott igényekre reagálni, és ki tudja, egyszer talán tényleg lesz 50+ divathét is.

Nézzétek meg a teljes bemutatót a videóban!

 

[vembed youtube=”NBy0wafD0UI” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés