Kövess minket

Aztaa

Megvakult egy angol tini, mert sültkrumpliból és chipsből állt az étrendje

A hallását már 14 évesen elvesztette.

Megosztva

Forrás:

Megvakult és megsüketült egy 19 éves bristoli srác, miután szinte egész életében csak sültkrumplit, chipset, kolbászt és fehér kenyeret evett.

Az angol fiatal különleges diétája az anyja elmondása szerint hét évesen kezdődött. Ezután semmi mást nem vett magához, csak az előbb felsorolt ételeket, néha egy kis sertésfelvágottat is evett hozzá, de ezen kívül tényleg semmi mást. A bajok 14 évesek kezdődtek, mikor a srác elkezdte elveszíteni a hallasát. A következő a látásának elvesztése volt, ezután pedig nem talál állást, és a szociális élete egyenlő a nullával.

Az anyja felidézte, hogy a fiú minden nap érintetlenül hagyta az iskolára elcsomagolt uzsonnáját, amiben volt gyümölcs és egy zöldségeket is tartalmazó szendvics is. Egy idő után a tanárok is elkezdtek aggódni, de a fiún külsőleg nem látszódtak meg az extrém étrend hatásai, nem hízott meg egyáltalán. 

Az orvosok megállapították, hogy a fiú az ARFID nevű táplálkozási zavarban szenved, melynek során a betegek nem esznek meg bizonyos ételeket, vagy a szaguk, vagy a textúrájuk, esetleg az ízük miatt. Ezek a betegek azt veszélyeztetik, hogy súlyos vitamin és nyomelemhiány lép fel a szervezetükben, mely súlyos hatással lehet az egészségükre, ezesetben a látásra és a hallásra. „Az orvosok azt mondták a folyamat visszafordíthatatlan, ez az egész egy rémálom” – mondta az anya. A srác az egyetemet is feladta, mivel a hallás és látáskárultsága miatt nem tudta folytatni. Az esettel kiemelten foglalkozó orvos, Dr. Denize Atan állítja, a fiú még mindig ugyanazt az étrendet követi, de étrendkiegészítőkkel sikerült javítani a vitaminbevitelén.

(Independent)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés