Kövess minket

Hiphop

Megvan 6ix9ine szabadulásának pontos dátuma, a rapper már nyáron kint lesz

De a hiphop világ visszafogadja?

Megosztva

Forrás:

Tekashi 6ix9ine hamarosan kint lesz a börtönből, és ahogy az ügyvédje megjósolta, őszig sem kell várnia, mert már nyáron elengedik. 

A börtöne hivatalos tájékoztatása szerint a rappert 2020 augusztus 2-án engedik el, és ezt 69 annak köszönheti, hogy „példaértékűen viselkedett” a fogvatartása során – ezt már az ügyvédi csapatának egyik tagja, Dawn Florio mondta a Complex magazin megkeresésére, akik amúgy először szúrták ki a pontos dátumot. 

6ix9ine-t, igazi nevén Daniel Hernandezt a Nine Trey Bloods nevű New York-i utcai bandában elkövetett rablások, fegyveres visszaélések, több erőszakos bűncselekmény, és életveszélyes fenyegetések vádjában vették anno őrizetbe, több társával együtt. Összesen kilenc vádpontban vallotta magát bűnösnek, igaz később még egy családon belüli erőszakot is elismert. A rapper végig együttműködő volt a hatóságokkal, és segített több bandatársát rács mögé juttatni vallomásaival. A többi letartóztatott bandatag 5 és 15+ év közötti börtönéveket kaptak. 69 tavaly decemberi alacsony ítéletében tehát egyértelműen közrejátszott, hogy ott segítette a hatóságokat, ahol csak tudta, még az ügyészség is annyira elégedett volt vele, hogy enyhe ítélet mellett érvelt az ügyben eljáró bírónál.

Mivel köpött, ezért a hiphop közösségben nagyon megosztó lett a már amúgyis nagyon megosztó személyisége, de elvileg már a börtönben új lemezszerződést kötött, tehát a zenei karrierjét folytatni akarja, maximum lehet nem New Yorkban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük