Kövess minket

Tech

Megvan a Nintendo Switch ára és megjelenési dátuma

Az otthoni és a hordozható konzolok világát adja az új kütyü

Megosztva

Korábban már írtunk a Nintendo új konzoljáról, amely a Switch névre hallgat. A cég a sok találgatás és kiszivárgott infó-félinfó után hazai idő szerint a hajnali órákban a nyilvánosság elé lépett a kütyüvel.
Ahogy arról szó volt, a Nintendo Switch ugyanúgy csatlakoztatható a tévéhez, mint a jelenleg piacvezető PS4, vagy a Microsoft Xbox One konzolja, de a konkurensekkel ellentétben a Switchet akár magunkkal is vihetjük. A hardver még mindig titok, de az látszik valószínűnek, hogy a Switch lelke az nVidia Cortex A-57 CPU. A képet az nVidia Tegra X1 GPU-ja adja majd. A kontrollerekről itt találtok részletes és alapos leírást.

Forrás:


Az élő streames prezentáció újdonsága volt még a megjelenési dátum és a kezdeti játékfelhozatal. Európába március 3-án érkezik a konzol, hogy hozzánk pontosan mikor, az még kérdéses, a hazai forgalmazó nem adott kielégítő választ egyelőre.

Forrás:


Az ár: a Nintendo 299,99 dolláros ajánlott fogyasztói árról beszél, nálunk ez nagyjából 300 euró lesz, vagyis kicsivel kevesebb, mint 100 ezer forint, illetve ehhez jönnek még az adóterhek. A játékok árazása a Wii U-hoz hasonlóan várhatóan 60 dollár/játék lesz. A Switch kibocsátásától őszig a Nintendo ingyenes online szolgáltatást indít (utána fizetős), az előfizetők minden hónapban egy NES vagy SNES játékkal játszhatnak.

Az akku játéktól függően kettőtől hat és fél órás időtartamot bír, a jó hír, hogy töltés közben sem kell abbahagynunk a játékot.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük