Kövess minket

Pop

Megvannak a Fonogram nyertesei

A Lóci Játszik az év felfedezettje, az év elektronikuszenei felvétele a Bealu lemeze lett

Megosztva

A Várkert Bazárban adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat, március 1-jén. A legfontosabb magyar könnyűzenei díj átadóján a Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok értek el sikereket. A tizennyolc kategóriában több jelölt is volt, köztük a győztes is, aki a Program támogatottja volt.

Forrás: facebook.com/locijatszik


Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma kategóriában két jelölt volt a Cseh Tamás Program támogatottja 2014-2015-ben: a Margaret Island és a Lóci Játszik.

Az év hazai hard rock vagy metal albuma kategóriában az Uzipov Szennyes című lemezét is a Cseh Tamás Program támogatta.

Az év eletronikuszenei albuma kategóriába bekerült a Cseh Tamás Program által jelenleg is támogatott Belau The Odyssey című lemeze, és győzött is.

Az év felfedezettje kategóriában egy kivételével minden jelölt a Cseh Tamás Program indulói előadói alprogramjának támogatottja (Belau, Kies) – vagy az volt az elmúlt két évben (Lóci Játszik, Bagossy Brothers Company). Ebben a kategóriában végül a Lóci Játszik nyert.

Különösen ez utóbbira vagyunk büszkék, mert azt bizonyítja, hogy a Cseh Tamás Program célkitűzései kezdenek valóra válni. A Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja a könnyűzene állami mecenatúraprogramjaként minőségi és sikeressé produkcióknak segít elindulni a pályán.

Gratulálunk, és büszkék vagyunk arra, hogy ott lehetünk az ígéretes karrierek kezdeténél.

[vembed youtube=”QK2fzZDdyqg” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük