Kövess minket

Sport

Megvédte címét a bajnok, ismét Szalai Gábor nyerte meg a nagy kamionos versenyt

1 millió forintot vihet haza az „5 tengelyen – biztos kézzel” legjobb kamionsofőrje

Megosztva

Megvan az „5 tengelyen biztos kézzel” országos kamionos verseny 2015-ös nyertese! Szalai Gábor, a tavalyi év első helyezettje idén is bebizonyította rátermettségét, ügyességét, amellyel ismét dicsőséget szerzett a Klippel Kft-nek. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett esemény legfőbb üzenete a közúti közlekedésben résztvevők partnerségének erősítése volt. Az életszerű vészhelyzet-elhárítási feladatok rámutattak a tehergépjárművek közúti közlekedésbiztonságának jelentőségére, ugyanakkor a hivatás szépségének és kihívásainak bemutatásával a szakma jó hírét is erősítették.

5tengelyen biztos kezzel

Igazi nyárutó hangulatban telt szombaton, a Zsámbékon megtartott 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetés, amelyet a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervezett. A drivingcamp Hungary területén rendezett országos döntőn a 236 regisztrált versenyző közül az a 10 kamionsofőr állt a rajthoz, akik az online előselejtezők, és a négy elődöntő során a legjobb eredményt elérve bizonyították elméleti felkészültségüket és vezetési tudásukat, ügyességüket.

Az első helyezett megvédte tavalyi címét, Szalai Gábor 2015-ben is az utak királya lett, ő vihette haza a nettó 1 millió forintos fődíjat és az azzal együtt járó, 1 évre szóló Best Truck Driver Hungary címet, valamint a hobbi rendszámtáblát. Munkáltatóját, a Klippel Kft-t – amely két gépkocsivezetővel is képviseltette magát a döntőben – egy kamion makett emléktárggyal jutalmazták, amely méltán hirdeti, hogy a vállalatnál dolgozik 2015 legkiválóbb magyar kamionsofőrje.

„ Mielőtt bekerültem a döntőbe, úgy gondoltam, hogy ha idén is bejutok, sokkal lazábban veszem majd az akadályokat, de nem így volt, sokkal jobban izgultam, mint 2014-ben. Amikor azonban elkezdtem a feladatokat, már tudtam koncentrálni. A pályák izgalmasak voltak, mert ugyan tavaly többet kellett rutinozni, utánfutót tolni, most viszont több volt a csúszós pálya, és ez sokkal életszerűbb helyzeteket teremtett.” – árulta el Szalai Gábor, az első helyezett.

Potkocsis kamion akcioban

A döntőben 11 ügyességi és vészhelyzet-elhárítási feladatot kellett végrehajtani a zsámbéki tanpályán. A versenyzőknek olyan izgalmas kihívásokkal kellett szembesülniük, mint például egy nyerges szerelvénnyel, 45 km /h sebességgel, akadályokat kerülve áthaladni a rántópadon, amely egy csúszós felületen oldalirányban rántja el a pótkocsit, tökéletesen szimulálva egy jeges úton történő megcsúszás, kifarolás „élményét”.

A baleseti helyszín feladatban imitált közlekedési balesetnél tesztelték a versenyzők elsősegély-nyújtási tudását, és külön érdekesség volt a rakományellenőrző feladat, amelynek során a kamionosoknak egy összeállított rakományt kellett átvizsgálniuk, és megkeresni minden olyan előre elrejtett rögzítési hibát, amelyek valós élethelyzetben veszélyeztethetik a jármű, vagy a rakomány biztonságát.

Kamion verseny

„Az idei döntővel igazán elégedettek lehetünk, hiszen a hiányszakma népszerűsítése sikeresnek bizonyult. A verseny új gépkocsivezetőkkel bővült, sokkal nagyobb volt az érdeklődés a munkáltatók részéről is, amely jól szolgálja a partnerséget az utakon.”- értékelte a nap eseményeit Dittel Gábor, a főszervező NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A 10 döntős ismét kiválóan vizsgázott az immár hagyományos országos megmérettetésen. A közlekedés biztonsága jegyében, nyílt családi napként tartott döntőn a látogatók és szurkolók folyamatos élő kivetítésen követhették nyomon a versenyfeladatokat, saját tudásukat is kipróbálhatták szimulátoron, és a legkisebbek is részt vehettek a közlekedésbiztonsági játékokon, ezzel is kiemelve a közlekedéskultúra fontosságát a jövő nemzedékének életében.

Dittel Gabor atadja az elso dijat Szalay Gabornak

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük