Kövess minket

Hiphop

Mennyi idő kell, hogy elengedd, hogy meg akartak öletni? Gucci Mane-nél úgy tűnik 15 év

Guwop és Jeezy elásták a csatabárdot.

Megosztva

Forrás:

Feszült hangulatban zajlott le a legújabb Verzuz rap csata, ahol ezúttal a két atlantai trap alapvetés, Gucci Mane és Jeezy feszültek egymásnak.

A két rapper (T.I. mellett) együtt rakták le a 2000-es évek közepén a ma már pop szintekbe szökkent trap zene alapjait, de kapcsolatuk hamar ellenségesbe fordult. A beef valami random félreértéssel indult 2005-ben (ki rakja rá a saját projektjére a közösen felvett dalt), majd egymás kirablási és gyilkossági kísérletéig fajult. Jeezy pénzjutalmat ajánlott fel azoknak, akik elhozzák neki Gucci egyik nyakláncát, de a fejvadászok túl messzire mentek. Egy sztriptíztáncos lakására csalogatták fel Guccit, ahol aztán a rapper állítása szerint önvédelemből lelőtte Jeezy CTE kiadójának egyik munkatársát, Pookie Loc-ot. Gucci megúszta a börtönt, miután ejtették az ügyét, de a beef folytatódott, Jeezy és Gucci folyamat egymást szapulták, hol diss dalokon, hol üzengetések által. A potenciál évek óta megvolt, hogy eldurvul a beef, egy ponton Gucci még a Bloods bandához is húzni kezdett, csak azért, mert tudta, Jeezy tele van Crips spanokkal, de végül az egyetlen fizikai összecsapás a két rapper galerije közt esett meg 2010-ben, ahol ők nem voltak jelen. 

[vembed youtube=”hwgQytfwWRc” ]Ez a kis háttértörténet fontos ahhoz, hogy megértsük, milyen légkörben indult a két rapper Verzuz rap csatája. Gucci az összecsapás előtt Instagramra pakolta fel a Jeezy barátjának lelövésén gúnyolódó mémeket, és a YouTube csatornájára is feltöltött egy régi diss klipet, csak hogy mindenki tisztába legyen vele, nem felejtette el, hogy megpróbálták eltenni láb alól. Gucci a Verzuz során sem fogta vissza magát, rögtön a „Truth” című Jeezy diss-szel indította a párbajt, miközben ellenfele ülve maradt, nem volt hajlandó felállni a trón-szerű székéből. „Ez aranyos volt” – oltogatták lazán egymást, miután a másik befejezett egy dalt. Gucci inkább újabb trekkeket nyomott, míg Jeezy nosztalgiázott, és a 2000-es évek közepére repítette vissza a több mint másfél millió szempárból álló netes közönséget. „Jó lenne ha megdícsérnétek a szettemet. 10 ezer dollár volt, közben nézzetek rá az ellenfelemre” – szólt be Gucci egy ponton, de Jeezy-ről ez teljesen lepergett. „Nem tudtam, hogy ez egy divatbemutató” – vágott vissza, majd eldicsekedett vele, hogy mennyi házat vett Atlantában.

Gucci egyértelműen Jeezy orra alá dörgölte, hogy nem sikerült megöletnie, mikor azt mondta, hogy „elástam a spanodat„, de Jeezy inkább békülni akart, állítása szerint Gucci 20 éve ugyanazt ismételgeti, mire Guwop kijavította, hogy csak 15 éve. „Mikor azt mondtam, hogy ki akarok ellened állni, a rap kultúráért tettem. Meg akartam mutatni a világnak, hogy látjuk, mi zajlik körülöttünk. Vágod miről beszélek? Te és én, mi vagyunk a kultúra. Ahonnan mi jöttünk, amin átmentünk, ezek a kölykök azért csinálják, amit csinálnak, mert láttak minket. Szóval ez nem csak rólunk szól” – mondta Jeezy, majd felsorolt több az elmúlt hónapokban elhunyt rappert, többek közt Pop Smoke, és King Von nevét említette. Gucci Mane-t annyira nem hatotta meg a díszbeszéd, mert a következő dalának egy újabb Jeezy diss trekket választott.

Oltások és dissek ellenére, a két rapper végül hivatalosan is lezárta a beefet. Gucci megköszönte, hogy Jeezy megpróbált közeledni felé, majd bejelentette, hogy együtt mennek bulizni egy atlantai klubba, ezután közösen lenyomták az „Icy” című dalukat. Gucci valószínűleg sosem fogja elfelejteni Jeezy-nek, hogy meg akarta öletni, de most úgy néz ki, hogy 15 év távlatában hajlandó elengedni a dolgot. Alább lehet csekkolni a teljes rap csatát.

[vembed youtube=”_W3etV-T2sM” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük